header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Τροποποίηση Διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 | 22/05/2020

Τροποποίηση Διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 | 22/05/2020
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα, 22/05/2020
Αρ. Πρωτ.: 126
Προς: κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,
Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολίτικης.μέσω email:
minister@yna.gov.gr,
minister.office@yna.gov.gr

Θέμα: Τροποποίηση Διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, εδώ και αρκετό χρονικό  διάστημα από τον Σύνδεσμο μας έχει τεθεί  το ζήτημα της επιβεβλημένης τροποποίησης συγκεκριμένων διατάξεων του Γ.Κ.Λ με αριθ. 20, ώστε να ληφθούν όλες οι αναγκαίες και άμεσες πρωτοβουλίες, προκειμένου οι επιχειρήσεις μας να επαναλειτουργήσουν ποιοτικά  ανταγωνιστικά και με ομαλότητα, αλλά πρωτίστως με σεβασμό στο υπέρτατο όλων αγαθό της δημόσιας υγείας.

Με τη θέληση να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, είχαμε επανειλημμένες  συναντήσεις  με τους αρμόδιους επιτελείς του Υπουργείου στους οποίους   αναπτύξαμε με κάθε λεπτομέρεια τις προτάσεις μας και έχουμε υποβάλλει γραπτά υπομνήματα με τις  προτάσεις μας, οι οποίες απ’ ό,τι φάνηκε έτυχαν θετικής αποδοχής

Το πιο επείγον θέμα προς διευθέτηση  για τον κλάδο μας -για να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί το 2020- είναι να εκδοθούν οι τροποποιούμενες διατάξεις  το συντομότερο.  Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό το υπουργείο σας, να αποφασίσει να κάνει τις απαραίτητες  τομές και να δώσει περισσότερη δύναμη για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων στους επαγγελματίες του χώρου. Όσο αναγκαία ήταν η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, άλλο τόσο αναγκαία είναι η επιστροφή σε μία κανονικότητα και μάλιστα με γρηγορότερα βήματα.


Επομένως παράλληλα με την αποσαφήνιση των υγειονομικών και εργασιακών όρων επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων μας, θα πρέπει να δοθούν τα εργαλεία που θα επιτρέψουν στον επιχειρηματία , όταν το κρίνει, να επιχειρήσει την επανέναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης  του, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, λαμβανομένου υπόψη ότι το 90% των επιχειρήσεων μας εξαρτάται από τον εισερχόμενο τουρισμό, όπου για φέτος και τα επόμενα χρόνια ο ανταγωνισμός με άλλες χώρες θα είναι σκληρός. Προαπαιτούμενο, λοιπόν, θα πρέπει να είναι η διασφάλιση ενός σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η ασφάλεια για επενδύσεις, η δημόσια ασφάλεια και σαφώς η συνέχεια στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε  ως κλάδος από τώρα την θέσπιση νέων κανόνων και ρυθμίσεων στον τομέα δραστηριοποίησης μας, οι  οποίοι  θα αποτελέσουν  την ομπρέλα κάτω από την οποία θα αναπτύξουμε τα επιχειρηματικά μας σχέδια για τον τουρισμό. Το στοίχημα του κλάδου μας. είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικός και αποδοτικός, για την τουριστική  οικονομία, όπου ο κλάδος μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες μορφές τουρισμού.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησίας σας σε θέματα αντιμετώπισης του θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού, παρακαλούμε για την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών εκ μέρους του Υπουργείου σας προκειμένου να λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα.

Διατηρούμε τη πεποίθηση ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.