header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Συνάντηση Πανελλήνιου με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Συνάντηση  Πανελλήνιου με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνάντηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο»

Την Τετάρτη , 29 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 12:00 μ.μ., αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Ξωμεριτάκη Ιωάννη, το μέλος, κ. Μανουρά Ευάγγελο, και τον Τεχνικό Σύμβουλο, κ. Βλάχο Μιχαήλ, παρουσία και του Βουλευτή Κερκυρας, κ. Γκίκα Στέφανου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο, με αφορμή την επικείμενη έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας στις επιχειρήσεις μας αλλά και τις γενικότερες μεταβολές στο νόμο περί αιγιαλού και παραλίας στις οποίες πρόκειται να νομοθετήσει η Κυβέρνηση. Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό την παρέμβασή του ώστε να υπάρξει στην επικείμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση σαφής διάταξη που θα επιτρέπει την τοποθέτηση μιας πρόχειρης λυόμενης εποχιακής κατασκευής που θα καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες των επιχειρήσεών μας. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε το γεγονός για την απαράδεκτη διάταξη που ίσχυε μέχρι σήμερα και δημιουργούσε δραματικά προβλήματα στην λειτουργία των επιχειρήσεών μας.

Ο κ. Υφυπουργός ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο, στα πλαίσια του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και στα περιθώρια που του επιτρέπει ο νόμος, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας. Παράλληλα μας διαβεβαίωσε ότι στην επικείμενη τροποποίηση του νόμου περί αιγιαλού και παραλίας που πρόκειται να νομοθετήσει η Κυβέρνηση θα θεσμοθετηθεί διάταξη που θα λύνει οριστικά την επιτρεπόμενη λυόμενη εποχιακή κατασκευή επί του αιγιαλού. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα λυθεί νομοθετικά το χρονίζον αυτό πρόβλημα και δεν θα αποτελεί αντικείμενο  της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αφού θα υπάρχει στο νόμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευελπιστεί ότι θα υπάρξει ικανοποιητική λύση στα αιτήματά μας και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μέχρι τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου. Συναφώς επισημάνουμε ότι από την συζήτηση προέκυψε ότι λόγω της επικείμενης αλλαγής του νόμου περί αιγιαλού και παραλίας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για ένα χρόνο και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια έτσι ώστε μέχρι το τέλος του Απριλίου του τρέχοντος έτους να έχουν τελειώσει οι διαδικασίες  με τις δημοπρασίες και να έχουν παραχωρηθεί οι χώροι.

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.