header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου του 2023 και ώρα 19:30, συνήλθαν μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο.

Συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ορίζει το καταστατικό, τα ακόλουθα μέλη: 

 1. Ξωμεριτάκης Ιωάννης
 2. ΓιακούμαροςΚωνστανίνος
 3. Θεριανός Φίλιππος
 4. Τράνακας Σταμάτιος
 5. Σπυρόπουλος Λεωνίδας
 6. Κουφίδης Στέφανος
 7. ΤαμαρέσηςΚωνστανίνος
 8. Σαραντίδης Χρήστος
 9. Μιχαλάς Παύλος Κόλιν

Αφού διαπιστώθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο βρισκόταν σε απαρτία, δηλαδή ήταν παρόντα περισσότερα από τα μισά συν ένα του μέλη ξεκίνησε η συνεδρίαση, όπου προέδρευσε ο Πρόεδρος του Δ/Σ, κ. Ιωάννης Ξωμεριτάκης. Στη έκτακτη συνεδρίαση συζητήθηκε το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

 1. Ιεράρχηση ενεργειών και παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σύνθετα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι επαγγελματίες του κλάδου μας.   

Διεξήχθη αναλυτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις ενέργειες και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε νομικοτεχνικό επίπεδο, έτσι ώστε να βρεθεί ο αποτελεσματικότερος μηχανισμός υλοποίησής τους. Ο Πρόεδρος του Δ/Σ, κ. Ξωμεριτάκης Ιωάννης, εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης με χρονική ιεράρχηση ενεργειών για ανάπτυξη και βελτίωση της υφιστάμενης νομοθεσίας με στόχο πάντοτε να υπάρξει καλύτερη διάγνωση των αναγκών των επιχειρήσεων, καθώς αυτές είναι που γνωρίζουν καλύτερα τι χρειάζονται τώρα, τι θα χρειαστούν στο μέλλον και πως μπορούν να υπάρξουν στοχευόμενες νομικοτεχνικές παρεμβάσεις με γνώμονα πάντα την δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την ιεράρχηση των ενεργειών που απαιτούνται και όλα τα μέλη του Δ/Σ πρότειναν ένα ρεαλιστικό πλάνο με χρονοδιάγραμμα για την ιεράρχηση των στόχων, ώστε να επιλεχθούν οι κατάλληλες μέθοδοι προσέγγισης για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Όλα τα μέλη του Δ/Σ συμφώνησαν σε μια στοχευόμενη παρέμβαση και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (αρμόδια Υπουργεία), ώστε με επιχειρήματα να μεταφερθεί η άποψη όλων των μελών του Συνδέσμου για την ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθεσίας και την προώθηση των απαραίτητων μέτρων για την ανάπτυξη του κλάδου.

Επισημάνθηκε ότι με σοβαρότητα και σχέδιο οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί, Δ/Σ και μέλη του Συνδέσμου, για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες και να επανασχεδιάζουμε την πολιτική για τον κλάδο. Συγκεκριμένα, ομόφωνα αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

 1. Η σύνταξη προτάσεων προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολίτικης και Τουρισμού για την βελτίωση του θεσμικού περιβάλλοντος.
 2. Η χρονική ιεράρχηση των ανωτέρω ενεργειών μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.
 3. Ο προγραμματισμός δράσης για συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω ενεργειών ανταλλάχθηκαν απόψεις από όλα τα μέλη του Δ/Σ, προκειμένου οι συναντήσεις στις οποίες μετέχει το Δ/Σ να είναι όσο θα μπορούσαν αποτελεσματικές, διαμορφώνοντας εκ των προτέρων ένα από κοινού στόχο για την μετάδοση των γνώσεων και της εμπειρίας μας, ώστε να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη και το αίσθημα δικαίου προς το κράτος. Τέλος, αποφασίστηκε η προσωπική παρέμβαση των μελών του Δ/Σ για τις συναντήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς και να ανοιχθούν νέοι δίαυλοι επικοινωνίας με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα.    

Προς πίστωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν πρακτικό, το οποίο, αφού αναγνώστηκε και συμφωνήθηκε, υπογράφεται από όλα τα συμμετέχοντα στην συνεδρίαση μέλη.

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Ξωμεριτάκης Ιωάννης                                      Θεριανός Φίλιππος

Τα μέλη:

 1. ΓιακούμαροςΚωνστανίνος
 2. Τράνακας Σταμάτιος
 3. Σπυρόπουλος Λεωνίδας
 4. Κουφίδης Στέφανος
 5. ΤαμαρέσηςΚωνστανίνος
 6. Σαραντίδης Χρήστος
 7. Μιχαλάς Παύλος Κόλιν

About ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ Θ.Μ.Α

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.