header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  29/03/24

 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  29/03/24

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου του 2024 και ώρα 21:00, συνήλθε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης Zoom με μοναδικό θέμα την ανακήρυξη υποψηφιοτήτων για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12/4/2024. 

Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο παρέστησαν οι ακόλουθοι: 

1. Γιακούμαρος Κωνσταντίνος 

2. Θεριανός Φίλιππος 

3. Κουφίδης Στέφανος 

4. Μιχαλάς Παύλος 

5. Ξωμεριτάκης Ιωάννης 

6. Σαραντίδης Χρήστος 

7. Ταμαρέσης Κωνσταντίνος 

Απόντες: 

1. Τράνακας Σταμάτιος, Ταμίας Δ/Σ/ (Δικαιολογημένα απών) 

2. Σπυρόπουλος Λεωνίδας, ( Δικαιολογημένα απών) 

Αφού διαπιστώθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο βρισκόταν σε απαρτία, δηλαδή ήταν παρόντα περισσότερα από τα μισά συν ένα του μέλη ξεκίνησε η συνεδρίαση, όπου προέδρευσε ο Πρόεδρος του Δ/Σ, κ. Ιωάννης Ξωμεριτάκης. 

Στην έκτακτη συνεδρίαση με εισήγηση του Γραμματέα του συνδέσμου κ. Θεριανού Φίλιππου συζητήθηκε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης όπως αυτό περιγράφεται πιο πάνω. 

Ο Γραμματέας του συνδέσμου ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που του τέθηκαν υπόψη από την γραμματεία του συνδέσμου μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 14:00 είχαν καταθέσει επίσημα υποψηφιότητες τα κάτωθι μέλη: 

1. ΔΕΜΕΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 

2. ΓΙΑΚΟΥΜΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

3. ΖΑΝΑΚΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 

4. ΘΕΡΙΑΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 

5. ΚΑΝΤΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

6. ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

7. ΚΟΥΦΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 

8. ΜΠΟΓΡΗΣ ΝΤΙΝΟΣ 

9. ΜΙΧΑΛΑΣ ΠΑΥΛΟΣ 

10. ΞΕΝΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

11. ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

12. ΤΑΜΑΡΕΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

13. ΤΡΑΝΑΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ 

Όλα τα παραπάνω μέλη, είναι ενεργά και πληρούν τις προϋποθέσεις εκλογιμότητας. Κατά συνέπεια πρότεινε να ανακηρυχτούν όλα τα μέλη που έχουν καταθέσει αιτήσεις, υποψήφιοι και να συμπεριληφθούν στο ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις επόμενες εκλογές του συνδέσμου. 

Στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο αφού συμφώνησε με την εισήγηση του Γραμματέα, ανακήρυξε επίσημα όλους τους πιο πάνω περιγραφόμενους, υποψηφίους για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο. 

Περεταίρω και εκτός ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος εισηγήθηκε για εκκρεμή θέματα για τα οποία πρέπει να αναληφθούν ενέργειες. Ειδικότερα συζητήθηκε το θέμα της επίδειξης των θαλασσίων μοτοποδηλάτων (Jet ski) σε παραλία της Αττικής έτσι ώστε να παρουσιαστούν στο Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και σε άλλους επιτελείς η δραστηριότητά τους με συνθήκες και όρους καθοδηγούμενης επιτηρούμενης εκμίσθωσης. 

Αποφασίστηκε η επίδειξη αυτή να προγραμματιστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και παράλληλα να ενταθούν οι προσπάθειες και οι πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να παραστεί στην επίδειξη. 

Στη συνέχεια επί του ιδίου θέματος έλαβαν το λόγο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ/Σ και όλοι ομόφωνα συμφώνησαν να αναληφθούν από τώρα οι ενέργειες και πρωτοβουλίες προκειμένου το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου να γίνει η επίδειξη. 

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα που σχετίζεται με τις επαγγελματικές δεξιότητες που απαιτούνται για το χειρισμό ταχυπλόων σκαφών που έλκουν πνευστά θαλάσσια μέσα αναψυχής. Συγκεκριμένα σε παλαιότερο αίτημά μας προς το Υπουργείο Τουρισμού για την θέσπιση ενός επαγγελματικού περιγράμματος που θα αφορά τις επαγγελματικές δεξιότητες που απαιτούνται για την πιο πάνω δραστηριότητα μας απάντησε προφορικά ο Νομικός Σύμβουλος της Υφυπουργού κυ.Ράπτη και άφησε περιθώρια να εννοήσουμε ότι το θέμα μπορεί να λυθεί στα πλαίσια του νέου νόμου για τον παράκτιο τουρισμό. Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συμφώνησαν ότι το ζήτημα είναι οξυμένο και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και προς τούτο πρέπει να δημιουργηθεί το απαραίτητο νομικό πλαίσιο από το Υπουργείο Τουρισμού έτσι ώστε μεσοπρόθεσμα να δημιουργηθεί μία νέα επαγγελματική δεξιότητα που θα αγορά τα επαγγελματικά προσόντα των ατόμων που θα χειρίζονται ταχύπλοα σκάφη που έλκουν θαλάσσια μέσα αναψυχής. 

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα ότι, όλοι οι υποψήφιοι για το επόμενο Δ/Σ οι οποίοι επιθυμούν να προβληθούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει ο σύνδεσμος μπορούν να υποβάλλουν ένα σύντομο βιογραφικό με γραπτό κείμενο ή σε ψηφιακή μορφή. 

Με εκτίμηση, 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, 

Ο Πρόεδρος -Ο Γραμματέας 

Ξωμεριτάκης Ιωάννης- Θεριανός Φίλιππος 

About ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ Θ.Μ.Α

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΕΑΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.