header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Παράταση Προθεσμιών Ασφαλιστικής Κάλυψης Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής.

Παράταση Προθεσμιών Ασφαλιστικής Κάλυψης Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα, 18/06/2020
Αρ. Πρωτ.: 140
Προς: κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,
Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολίτικης
μέσω email: minister@yna.gov.gr, minister.office@yna.gov.gr
Κοιν.: 1) Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας
Τμήμα Α’ και Γ’
Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,
μέσω email: dla@hcg.gr
2) Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας,
μέσω kerkyra@hcg.gr

Θέμα: Παράταση Προθεσμιών Ασφαλιστικής Κάλυψης Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής.

Σχετ.: α) υπ. αριθμ, πρωτ.: 113/31-03-2020 έγγραφό μας,

β) υπ. αριθμ, πρωτ.: 114/03-04-2020 έγγραφό μας,

γ) υπ. αρίθμ. πρωτ.: 2131.4/244414/2020 απόφασή σας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο εφιάλτης του κορονοϊού καταφέρνει ένα ισχυρό χτύπημα, αφού αφαιρεί ζωές και μαζί «σκοτώνει» και την κοινωνία μας οικονομικά (ανεργία, μειώσεις μισθών, κλείσιμο επιχειρήσεων) αλλά και την καθημερινότητά μας.

Η πανδημία, όμως, χτυπάει πρωτίστως και τις επιχειρήσεις μας. Μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν. Ελεύθεροι επαγγελματίες πλήττονται. Η ανεργία μεγαλώνει. Χωρίς αμφιβολία, επηρεάζεται αρνητικά και η ψυχική υγεία των πολιτών, εξαιτίας των μεγάλων και διαφορετικών προβλημάτων, που ξαφνικά δημιουργούνται.

Όμως σε αυτό ακριβώς το σημείο θέλουμε να επικαλεσθούμε την  κατανόηση σας για τον δυσανάλογο και άδικο πόλεμο που δεχόμαστε. Το τελευταίο διάστημα έχουν εκδοθεί τόσες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ερμηνευτικές, διατάξεις, εγκύκλιοι και δελτία τύπου που για να αφομοιωθούν και να εφαρμοστούν θα χρειαζόταν μήνες διαβάσματος και διαβουλεύσεων από τους επαγγελματίες . Οι προθεσμίες υλοποίησης των πολλών νέων υποχρεώσεων είναι συνήθως κάποιες λίγες ημέρες με μια δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας που λέγεται ευθύνη υποβολής. Δεν υπάρχει ημέρα που να μην ενεργοποιηθεί κάποιο καινούριο μέτρο, κάποια νέα πλατφόρμα ,κάποια νέα υποχρέωση. Κλείσιμο επιχειρήσεων σε δόσεις μέσα σε κυκλώνα ασαφειών.

Ειδικότερα με την υπ. αρίθμ. πρωτ.: 2131.4/244414/2020 απόφασή σας, μας είχατε δώσει τη δυνατότητα εξαίρεσης ασφάλισης των θαλασσίων μέσων αναψυχής για όσο χρονικό διάστημα οι επιχειρήσεις μας παρέμεναν κλειστές με κρατική  εντολή. Ωστόσο, πολλοί επαγγελματίες του κλάδου μας λόγω των εξαιρετικών συνθηκών ανωτέρας βίας που επικρατούν δεν μπόρεσαν έγκαιρα τις 26/05/20 (όποτε και έληξε το κλείσιμο των επιχειρήσεών μας με κρατική εντολή) να υποβάλουν στην Λιμενική Αρχή ασφαλιστήρια συμβόλαια με αποτέλεσμα οι Λιμενικές Αρχές εφαρμόζοντας περιοριστικά την παραπάνω απόφαση σας, και επικαλούμενοι την περίπτωση γ) της πργ 5 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 (Β’ 444/1999), όπως ισχύει,  προβαίνουν σε διαπιστωτικές πράξεις ανάκλησης των αδειών. Επειδή, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, με τα υπ. αρίθμ. πρωτ.: 113/31-03-2020 και 114/03-04-2020 έγγραφά μας σας είχαμε ζητήσει εγκαίρως τουλάχιστον για την φετινή περίοδο να μην ισχύσει η ασφαλιστική κάλυψη των θαλασσίων μέσων αναψυχής αφού είναι προφανές ότι πολλές από τις επιχειρήσεις μας θα μείνουν κλειστές χωρίς ωστόσο να έχουμε λάβει απάντησή σας στο αίτημά μας. Με άλλα λόγια ζητάμε για την φετινή περίοδο του 2020 να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη των θαλασσίων μέσων αναψυχής εφόσον αυτά εκμισθώνονται ή μετακινούνται, δηλαδή για όσο διάστημα δραστηριοποιείται η επιχείρηση. Για το λόγο αυτό επανερχόμαστε και σας ζητάμε, εφόσον δεν συμφωνήσετε για την αποδοχή του αιτήματός μας, τουλάχιστον για φέτος να μας δοθεί η δυνατότητα εξαίρεσης ασφάλισης των θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβολής των ασφαλιστήριων συμβολαίων μέχρι και τις 31/06/2020, προκειμένου να δοθεί ο εύλογος χρόνος συμμόρφωσης όλων των επιχειρηματιών.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Δεν νοείται στις σημερινές συγκυρίες που βιώνει ο κλάδος μας να απαιτείται ασφαλιστική κάλυψη θαλασσίων μέσων αναψυχής, με το κόστος που αυτή συνεπάγεται, ενόσω οι επιχειρήσεις μας είναι κλειστές και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής είναι αποθηκευμένα. Δεν νοείται οι ασφαλιστικές εταιρίες να εισπράττουν ασφάλιστρα χωρίς στην ουσία να ασφαλίζεται κανένας κίνδυνος αφού όπως καλά γνωρίζετε οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές.  

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΕΑΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.