header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Νέος Γ.Κ.Λ. 20. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Νέος Γ.Κ.Λ. 20. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 2131.4/90224/2022 Υ.Α (ΦΕΚ: 6543/Β’/21-12- 22) εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε ο νέος Γ.Κ.Λ. 20. Το Δ/Σ του Συνδέσμου μας, αφού ενημερώθηκε επί των διατάξεων, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση τις 23/12/2022 και αποφάσισε ομόφωνα ότι ο πρωταρχικός σκοπός του νέου Γ.Κ.Λ. 20, ο οποίος ήταν να εισάγει νέες διατάξεις, καθώς και να εκλογικεύσει – απλοποιήσει ορισμένες διατάξεις με βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για όλα τα μέλη μας δεν επιτυγχάνεται με τον νέο Γ.Κ.Λ. 20.

Για το σκοπό αυτό στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, επισημαίνοντας εμφατικά ότι, εφόσον δεν τροποποιηθούν ορισμένες ουσιώδεις διατάξεις, θα προσφύγουμε για την ακύρωσή του ενώπιον του Συμβούλιου της Επικρατείας.

Συμπερασματικά, εκτιμούμε ότι η νομοθετική αυτή προσπάθεια δεν είναι σε μια σωστή κατεύθυνση, διότι δημιουργεί μια σειρά άλλων προβλημάτων που τελικά δυσκολεύουν εώς καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή του.

Για τους παραπάνω λόγους έχει αποσταλεί η επιστολή διαμαρτυρίας προς τα συναρμόδια Υπουργία, προκειμένου να εξομαλυνθεί η δυσμενής αυτή κατάσταση που έχει προκαλέσει αβεβαιότητα και απορία στα μέλη του κλάδου μας, εξαιτίας της λογικής αδυναμίας της εφαρμογής ορισμένων διατάξεών του.

Μετά την αποστολή της επιστολής διαμαρτυρίας μας, προφορικά κληθήκαμε την ερχόμενη Δευτέρα, 16/01/2023, να παραστούμε σε σύσκεψη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να διερευνήσουμε δίκαια και ισότιμα, λύσεις στο τεράστιο αναβρασμό που έχουν προκαλέσει οι διατάξεις του νέου Γ.Κ.Λ. 20.

Συνημμένα σας παραθέτουμε:

  • Α) το κείμενο του νέου Γ.Κ.Λ. 20
  • Β) συγκριτικό πίνακα με τις κυριότερες τροποποιημένες διατάξεις
  • Γ) επιστολή διαμαρτυρία του Συνδέσμου μας.

Εκτιμούμε ότι ο κλάδος μας, συσπειρωμένος και έχοντας πλήρη γνώση του νομικού πλαισίου που διέπει το κλάδο μας, θα καταφέρει να επιλύσει τα ουσιώδη ζητήματα που έχουν ανακύψει μέσω του νέου Γ.Κ.Λ. 20, είτε διοικητικά, είτε δικαστικά.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γραμματέας

Ξωμεριτάκης Ιωάννης                                                      Θεριανός Φίλιππος

wag-pdf

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.