header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Γνωστοποίηση αδυναμίας της ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ

Γνωστοποίηση αδυναμίας της ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα, 29/06/2022

Αρ. Πρωτ.: 310

Προς:Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας
Κλάδος Α’, Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω email: dla@hcg.gr

Θέμα: Γνωστοποίηση αδυναμίας της ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ

Όπως καλά γνωρίζετε, σύμφωνα με το αριθ. πρωτ.: 2131.3/75101/2020/9-11-2020 έγγραφο της Υπηρεσία σας, τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά, και έκτοτε καθιερώθηκε, η ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ, η οποία αφορά στην ηλεκτρονική καταχώριση και διεκπεραίωση αιτήσεων αρμοδιότητας Λιμενικής Αστυνομίας, δίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο στον πολίτη τη δυνατότητα να καταχωρεί εξ αποστάσεως αιτήσεις, οι οποίες διεκπεραιώνονται ακολούθως από τις οικείες Λιμενικές Αρχές. Ωστόσο, αν και η εφαρμογή e-ΔΛΑ συνιστά ισχυρό μέσο για την παροχή δημοσίων υπηρεσιών βελτιωμένης ποιότητας, τη μείωση του χρόνου αναμονής, την αύξηση της παραγωγικότητας, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, και ως εκ τούτου, την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, εντούτοις συνεχίζουν να εντοπίζονται κάποιες αδυναμίες. Ο Σύνδεσμός μας, λοιπόν, οφείλει, με βάση τον καταστατικό του ρόλο, να διαδραματίζει νευραλγικό ρόλο για τον εντοπισμό και την γνωστοποίηση αυτών των αδυναμιών, προκειμένου να συνεισφέρει, κατά αυτόν τον τρόπο, στον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Έχοντας, λοιπόν, ως γνώμονα το ρόλο μας αυτό, θα θέλαμε, ακολούθως, να σας θέσουμε υπόψη σας, κατόπιν παραπόνων μελών μας, την παρακάτω αδυναμία της ηλεκτρονικής εφαρμογής  eΔΛΑ:

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της αριθμ. 2131.4/64444/2021 ΚΥΑ (Β’4174), για τη χορήγηση έγκρισης δραστηριότητας εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής και για την ανανέωσή της, απαιτείται η προηγούμενη καταβολή παράβολου σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 142 του ν. 4442/2016. Ωστόσο, ο ενδιαφερόμενο υποχρεούται να απευθυνθεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για την έκδοση και πληρωμή του εν λόγω παράβολου, καθόσον εκκρεμεί από το 2020 η δημιουργία του αντίστοιχου κωδικού ηλεκτρονικού παράβολου.  Κατ’ ουσίαν, λοιπόν, ακυρώνεται, σε μεγάλο βαθμό, η βασική λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΛΑ, η οποία στηρίζεται στην γενικότερη έννοια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της χώρα, που σκοπό έχει την εισαγωγή των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη δημόσια διοίκηση, ώστε να εκμηδενίζεται η δια ζώσης παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες. Με άλλα λόγια, ο ενδιαφερόμενος εκμισθωτής θαλασσίων μέσων αναψυχής, οφείλει, ακόμη, να εγκαταλείψει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, προκειμένου να προβεί στις κατά τόπου ΔΟΥ, αναμένοντας για ώρες στις ουρές, για την έκδοση και πληρωμή ενός παράβολου, ενώ, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει σε λίγα μόνο λεπτά από τον χώρο της δουλειάς του.

Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη σας, παρακαλούμε θερμά όπως ενεργήσετε, κατά το μέτρο των αρμοδιοτήτων σας, ώστε να απαληφθεί η ως άνω αναφερόμενη αδυναμία της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΛΑ,  γεγονός που θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών που αυτή παρέχει στους χρήστες της.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε εναγωνίως τις ενέργειές σας.

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.