header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης κλάδου εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής του Γ.Κ.Λ. 20.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα, 31/03/2020

Αρ. Πρωτ.: 113

Προς: κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,

Υπουργό Ναυτιλίας
και Νησιώτικης Πολίτικης μέσω email: minister@yna.gov.gr, minister.office@yna.gov.gr
Κοιν.:Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας
Τμήμα Α’ και  Γ’
Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,
μέσω email: dla@hcg.gr

 

Θέμα: Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης κλάδου εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής του Γ.Κ.Λ. 20.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά την εκ του νόμου αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων μας και την υπολειτουργία των Λιμεναρχείων, των Δ.Ο.Υ, των Δήμων και όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών ανά την επικράτεια που η Πολιτεία ορθώς επέβαλε, σε συνδυασμό με την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19, είναι εντελώς αδύνατον να ανταποκριθούμε σε όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον Γ.Κ.Λ με αριθ. 20.

Η κατάσταση αυτή είναι βέβαιο, ότι θα έχει μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τον κλάδο μας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω, καθώς και την αναφορά των Υπουργού Οικονομικών ότι η λίστα με τα μέτρα στήριξης είναι «δυναμική» και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές αποφάσεις και εκτιμώντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις και να μην μείνει καμία πίσω, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη  μέσω των Υπουργικών αποφάσεων που αναμένεται να εκδοθούν, να παρθούν και κάποια συμπληρωματικά μέτρα ως ακολούθως:

1)Αναστολή των διατάξεων για ανανέωση των αδειών μέσα σε αποκλειστικά χρονικά περιθώρια καθώς και της συνακόλουθης  ανάκλησης της άδειας εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής λόγω  εκπρόθεσμης ανανέωσης της ( παράγραφοι 10 και 11 του άρθρου 23 του Γ.Κ.Λ με αριθ. 20), με ταυτόχρονη αναστολή  της παραγράφου 17 του άρθρου 23 του ίδιου κανονισμού.

2) Αναστολή της διάταξης υποχρεωτικής πληρωμής και ανανέωσης  ασφαλιστήριου συμβολαίου ( το ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι υποχρεωτικό, έστω και αν τα είδη μας είναι αποθηκευμένα) για επιχειρήσεις των οποίων οι άδειες είναι εν ισχύ, για όσο χρονικό διάστημα η επιχείρηση, βρίσκεται σε αδράνεια. Δηλαδή, όταν η επιχείρηση δεν δραστηριοποιείται και τα θαλάσσια είδη δεν κυκλοφορούν, ούτε μετακινούνται (παράγραφος 5γ του άρθρου 23 του Γ.Κ.Λ με αριθ. 20), να απαλλάσσατε από την υποχρεωτική πληρωμή  και ανανέωση ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Ευελπιστούμε ότι το αίτημα και η έγκλησή μας θα τύχει της δέουσας προσοχής και ανταπόκρισης  και θα μας παρέχετε την στήριξη που δικαιούμαστε, ώστε το τέλος της κρίσης να μας βρει με ανοιχτά γραφεία και εταιρείες, έτοιμους και πάλι να συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου.

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.