
Στη συνέχεια της ενημέρωσή σας σχετικά με την παρουσία μας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου με τον οργανισμό SafeWaterSports για την ασφάλεια στη θάλασσα και το νερό, καθώς και την πρόληψη των πνιγμών και των θαλασσίων ατυχημάτων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τη Δευτέρα, 02/08/2021, και ώρα 13:00 πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, κ. Θεοχάρη Χάρη, της Υφυπουργού Παιδείας, κας Ζέττας Μακρής, του Δημάρχου Σκιάθου, κ. Τζούμα Θεόδώρου, και του Πρόεδρου του οργανισμού SafeWaterSports, κ. Πασχαλάκη Παναγιώτη-Μιχαήλ, η παρουσίαση του περιπτέρου. Στην εκδήλωση δόθηκε ο λόγος και στον εκπρόσωπο του Δ/Σ του Συνδέσμου μας, κ. Βλάχο Μιχαήλ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τα ακόλουθα:
«Οι τουριστικοί προορισμοί που θα επιβιώσουν στον σκληρό ανταγωνισμό, είναι εκείνοι
που θα έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της νοικοκυροσύνης, της έννοιας «μεράκι» και της έννοιας «φιλοξενία». Όλα αυτά που αναφέρουμε μπορεί να ακούγονται σαν αυτονόητα, αποτελούν όμως το εργαλείο για να βγούμε από την κρίση. Δεν είμαστε ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, αλλά ένας ενεργός συμμέτοχος στην κοινότητα που υπηρετούμε, και από την θέση μας να συμβάλλουμε στο κοινό καλό.
Η επαγγελματική ελευθερία δεν προάγει μόνο τα ατομικά δικαιώματα. Η ενάρετη άσκηση της επιχειρηματικότητας προϋποθέτει την απόσταση από τον ιδιοτελή εγωισμό και την αναγνώριση του καθολικού. Η ελευθερία μας δεν είναι απεριόριστη και δεν εμπεριέχει τη βλάβη των τρίτων. Η ισχύς της βρίσκεται εντός και όχι εκτός του νόμου. Έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο επιδρούν οι πράξεις και οι αποφάσεις μας στους συνανθρώπους μας.
Οι υποχρεώσεις μας στο κοινωνικό σύνολο είναι η άλλη όψη των δικαιωμάτων μας. Δεν υπάρχει καμία αμφισημία και αμφιβολία: ο περιορισμός των θαλάσσιων ατυχημάτων δεν είναι πια ζήτημα καλής τύχης ή μεταφυσικής· είναι δική μας επιλογή και ευθύνη. Στην εποχή της διακινδύνευσης και της ανασφάλειας, η θέση μας δεν στηρίζεται στην εσωστρέφεια και τον εξαιρετισμό. Ανοίγεται σε ορίζοντες διακρατικούς και διεθνείς, καθώς και στα ευρηματικά δίκτυα της κοινωνίας των πολιτών, που φέρουν την ανανέωση των δημόσιων πολιτικών.
Πρόληψη είναι μια διαδικασία έντασης εργασίας και «έντασης σχέσεων», ξετυλίγεται μέσα στην κοινότητα και μαζί με την κοινότητα, όχι από καθέδρας. Τελικά, «η τέχνη της πρόληψης δεν είναι επάγγελμα, δεν μαθαίνεται. Είναι τέχνη ζωής που προϋποθέτει για την άσκησή της Πίστη, Ανθρωπιά και πορεία Αυτογνωσίας».
Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 20:00 υπογράφθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, παρουσία του Δήμαρχου της Σκιάθου κ. Τζούμα Θεόδωρου, το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Προώθησης της Ασφάλειας των αθλημάτων και μέσων αναψυχής στη θάλασσα και στο νερό», με διακριτικό τίτλο «SAFEWATERSPORTS», και του πρωτοβάθμιου επαγγελματικού σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής».
Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε εκ μέρους του Safe Water Sport από τον Πρόεδρο του Σωματείου, κ. Πασχαλάκη Παναγιώτη-Μιχαήλ, και εκ μέρους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής από το Μέλος του Δ/Σ, κ. Κουφίδη Στέφανο.
Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής που δραστηριοποιούνται στην Σκιάθο, οι κκ Μυγδαλάκης Παναγιώτης, Μελαχροινός Τάσος και Μουτζούρης Κων/νος.
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την καλή συνεργασία που πρέπει να έχουν τα δύο μέρη του μνημονίου συνεργασίας με πρωταρχικό στόχο αφενός μεν την πρόληψη των θαλασσίων ατυχημάτων που συμβαίνουν κατά την διενέργεια θαλασσίων μέσων αναψυχής και αφετέρου δε να υπάρξει μια εμπιστοσύνη των εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής προς το κράτος, το οποίο εξαρτάται από την εξάλειψη των διοικητικών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ταλαιπωρούν επί χρόνια τον κλάδο μας, ως προς την έγκαιρη και αποτελεσματική άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μελών μας.
Εκτιμούμε ότι βαθμιαία ο Σύνδεσμός μας έχει κατακτήσει και θα βελτιώσει πιο πολύ τη θέση του προς το Κράτος με απώτερο στόχο το σωστό προγραμματισμό και την ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη και την ασφάλεια.
Την Βιντεοσκόπηση , Φωτογράφηση της εκδήλωσης ανέλαβε το skiathoslife.gr
