header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ/Σ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ/Σ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ
ΚΕΡΚΥΡΑ 19/10/2020

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεών μας σχετικά με τo κύκλο συναντήσεων με τους συναρμόδιους υπουργούς που χειρίζονται τα θέματα του κλάδου μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Α. Την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, κ. Θεριανό Φίλιππο, και του Τεχνικού Σύμβουλου, κ. Βλάχοu Μιχαήλ, με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο.
Στην συνάντηση τέθηκαν με έμφαση τα θέματα που άπτονται της σωστής ερμηνείας και εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παραχώρηση απλής χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας. Επισημάνθηκαν οι ασυνεπείς και επιπόλαιες ενέργειες ορισμένων Δήμων, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την μη διεξαγωγή δημοπρασιών για την παραχώρηση των παραπάνω χώρων και συνακόλουθα, χωρίς υπαιτιότητά μας, να στερηθούμε την απλή χρήση αιγιαλού και παραλίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επαγγελματική μας δραστηριότητα.
Από την πλευρά του, ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αποσταλεί άμεσα διευκρινιστική – εφαρμοστική εγκύκλιος προς τους Δήμους, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα επισημάνεται στο σημαντικό για εμάς γεγονός ότι οι παραχωρήσεις θα πρέπει να γίνονται για τρία (03) χρόνια – όσο είναι, δηλαδή, και η διάρκεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης – και δεν επαφίεται στη δική τους διακριτική ευχέρεια για λιγότερο διάστημα στις παραχωρήσεις.
Επιπλέον, θα ζητήσει οι δημοπρασίες για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού να ξεκινήσουν από την 01 Ιανουαρίου και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλους Μαρτίου με διάρκεια παραχώρησης δύο (02) ετών.

Τέλος, μας διαβεβαίωσε ότι, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 και τις επιπτώσεις που θα έχει στον Τουρισμό, θα αξιολογηθεί η κατάσταση και εφόσον απαιτηθεί θα δοθεί έκπτωση του οικονομικού ανταλλάγματος και για την επόμενη περίοδο. 

Β. Την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Βιδάλη Αντώνιο, για τα θέματα που σχετίζονται με την δραστηριότητα των εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής.
Μας παρουσιάστηκε σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά την σοβαρή μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος για την τοποθέτηση και χρήση πλωτών εξεδρών από τους εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής. Από την πλευράς μας υπογραμμίσαμε ότι για τις μεγάλου εμβαδού εξέδρες των 150 τ.μ που χρησιμοποιούνται για ανύψωση θαλασσίου αλεξιπτώτου, θα πρέπει να υπάρξει ειδική τιμολόγηση με περαιτέρω μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της απλοποίησης των διαδικασιών για την αδειοδότηση πλωτής εξέδρας για τους εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής και επισημάνθηκαν καίρια σημεία της Υπουργικής Απόφασης που πρέπει να τροποποιηθούν, όπως αυτά έχουν επισημανθεί με υπομνήματά μας. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα αιτήματά μας και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν οι κατά το δυνατόν καλύτερες τροποποιητικές παρεμβάσεις.

Τέλος, παρουσία και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας, παρεσχέθηκε διαβεβαίωση ότι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η τροποποίηση του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 – στον οποίο εμπεριέχονται βελτιωτικές διατάξεις για τους εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής – και σε συνέχεια το τελικό σχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ούτως ώστε, τηρούμενων των αναλογιών, να έχει εγκριθεί και δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. 

Θα παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με τα πιο πάνω αναφερόμενα και προσδοκούμε ότι με την συμπαράσταση όλων των μελών να έχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Τελειώνοντας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι το Δ/Σ συνεχίζει τις προσπάθειές του για την βελτίωση των συνθηκών που σχετίζονται με την δραστηριοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου. Αν και του περισσού, οφείλουμε άλλη μια φορά να σας υπενθυμίσουμε την μέγιστη δυνατή συσπείρωση που απαιτείται από όλους τους εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής ώστε να καταστεί αποτελεσματικότερη η επίτευξη των θεμιτών στόχων μας.

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.