header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ενημέρωση Μελών Για την ανάγκη σταθερής οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου μας

Ενημέρωση Μελών Για την ανάγκη σταθερής οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου μας
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ
Κέρκυρα 28/09/2020

Στο πλαίσιο της ανασύνταξης και οργάνωσης των οικονομικών του συλλόγου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, οι πόροι του Συλλόγου διακρίνονται σε τακτικούς και έκτακτους, δηλαδή την ετήσια συνδρομή των μελών του και κάθε έσοδο από έκτακτες χορηγίες. Τα έσοδα του Συλλόγου διατίθενται για τα έξοδα λειτουργίας του γραφείου του, για τα έξοδα κίνησης των μελών του Δ.Σ. (συναντήσεις, συμβούλια)), για τα λειτουργικά έξοδα των Γ.Σ., αρχαιρεσιών, κινητοποιήσεων (αίθουσα, έντυπο υλικό κ.ά.), καθώς και σε νομικά έξοδα (διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών του, π.χ. προσφυγή σε ΣτΕ, ΚΥΑ κ.ά.), άλλες ανάγκες.

Τα τακτικά μέλη οφείλουν να τακτοποιούν έγκαιρα τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον Σύλλογο, καθώς μόνο μετά την εξόφληση των οικονομικών τους υποχρεώσεων μπορούν να ασκούν τα δικαιώματα που τους παρέχει το Καταστατικό.

Η ετήσια συνδρομή των μελών αποτελεί το βασικό και μόνο έσοδο του Συλλόγου. Τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των ευρύτερων οικονομικών αναταραχών και ανατροπών που βιώνουμε στην χώρα μας, η δυνατότητα καταβολής των συνδρομών είχε μειωθεί, είτε λόγω αμέλειας είτε λόγω συσσώρευσης μεγάλου ποσού οφειλής. Τα χρόνια αυτά το Δ.Σ. και η Γ.Σ. είχαν αποφασίσει μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος καταβολής των συνδρομών και τη διευκόλυνση των μελών της αποπληρωμής ή πληρωμής μέρους αυτής προκειμένου να «ενεργοποιηθεί» η ταυτότητά τους και να δύνανται να απολαμβάνουν τα οφέλη και δικαιώματά τους.

Το  Δ.Σ. πραγματοποίησε μια σειρά ενεργειών για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, και η συνδρομή για την φετινή περίοδο, να μειωθεί στα εξήντα (60,00) ευρώ, αλλά επουδενί αποτελούν λύση μακροχρόνια για τα έξοδα και τις ανάγκες του σωματείου. Πρέπει να σημειωθεί πως, η συνεχής αλλαγή των νομικών διατάξεων ωθεί  αρκετές φορές το σωματείο να ακολουθήσει την νομική οδό,  σε ατομικές υποθέσεις είτε σε ομαδικές ενέργειες των μελών καθώς και την συνεργασία τους με άλλα σωματεία για τη διεκδίκηση των κοινών αιτημάτων μας, αλλά και σε ενέργειες διαφύλαξης της ισχύος και ενίσχυσης των κεκτημένων.

Αποτέλεσμα των μειωμένων εσόδων και των λειτουργικών εξόδων είναι η σταδιακή  μείωση του ταμείου δημιουργώντας δυσχέρεια στην κίνηση και εκτέλεση των απαραίτητων ενεργειών που απαιτούν αντίτιμο, με κάθε επίπτωση που αυτό επιφέρει σε όλα τα μέλη μας.

Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η συνδρομή μας αποτελεί το «λιθαράκι» μας για την ενίσχυση του συλλόγου, που τα μέλη του προσπαθούν και καταφέρνουν σε δύσκολα χρόνια να τον κρατούν ζωντανό και δυνατό στην διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους και πως μόνο με ένα δυνατό ταμείο μπορεί ο Σύνδεσμος να υπερασπιστεί και να ενισχύσει στο μέγιστο τα μέλη του και τις ανάγκες του.

Θυμίζουμε ότι το ποσό της ετήσια συνδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Κατατίθεται στον ακόλουθο λογαριασμό:
Τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής
Αρ. Λογαριασμού: 6380136765778
IBAN: GR96 0171 3800 0063 8013 6765 778

Αιτιολογία: [Ονοματεπώνυμο], Ετήσια Συνδρομή 2020

Συνδρομή: 60 ευρώ

2. Στην ηλεκτρονική εφαρμογή κάνοντας χρήση πιστωτικής-χρεωστικής κάρτας με άμεση πληρωμή που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σας υπενθυμίζουμε ότι φέτος, λόγω της πανδημίας COVID-19 δεν θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση και ως εκ τούτου όσοι είχαν προγραμματίσει να τακτοποιήσουν την συνδρομής τους στην Γενική Συνέλευση, θα πρέπει να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους πληρώνοντας με τους παραπάνω τρόπους που υποδεικνύουμε.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.  

Υ/Γ:  Προκειμένου, τα παραπάνω μνημονευόμενα να μην αποτελούν αόριστες εξαγγελίες, χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο, σας παραθέτουμε επιγραμματικά τον προγραμματισμό δράσης μας για το τρέχον χρονικό διάστημα:

  1. Συνάντηση και διαβούλευση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αντικείμενο Προτάσεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την Έγκριση Τοποθέτηση και Χρήσης Πλωτής Εξέδρας από τους Εκμισθωτές Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής
  2. Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και με τον Υφυπουργό Οικονομικών προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σωστή εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.
  3. Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλία και Νησιωτικής Πολιτικής για την προώθηση, έγκριση και δημοσίευση του νέου Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20, που η επεξεργασία του έχει ξεκινήσει, όπως σας έχουμε ενημερώσει, εδώ και πολύ καιρό.  
  4. Συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με αντικείμενο την επεξεργασία δικής τους νομοθετικής πρωτοβουλίας, που έγκειται στην ένταξη του επαγγέλματός μας στην πλατφόρμα της ηλεκτρονικής έκδοσης αδειών.
  5. Συνάντηση και συζήτηση για την ενδεχόμενη ένταξη του Συνδέσμου μας στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, έτσι ώστε κάτω από την «ομπρέλα» του να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την προώθηση των προτάσεών μας. 
  6. Συνάντηση και συζήτηση με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Safe Water Sports, προκειμένου να διερευνηθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις που άπτονται στην ασφαλή εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής. 
Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.