header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ενημέρωση Μελών ( διατάξεις Γ.Κ.Λ 20 που τροποποιήθηκαν)

Ενημέρωση Μελών ( διατάξεις Γ.Κ.Λ 20 που τροποποιήθηκαν)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα 04/04/2023

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε η υπ’ Αριθμ. 2131.4/24011 ΥΑ με θέμα

«Κύρωση τροποποίησης του υπ’ αρ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένων «Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής» (ΦΕΚ 2140/Β’/3-4-23). Σας παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιο την ΥΑ για πληρέστερη πληροφόρηση.

Ειδικότερα, σας υπενθυμίζουμε ότι ύστερα από την δημοσίευση του νέου Γ.Κ.Λ. 20, το Δ/Σ του Συνδέσμου μας ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλία και διαμαρτυρήθηκε έντονα για το περιεχόμενο ορισμένων διατάξεων του νέου Γ.Κ.Λ. 20, οι οποίες στην πράξη ήταν ανεφάρμοστες και ιδιαίτερα δυσμενείς για τον κλάδο μας.

Με την τελευταία τροποποίηση του Γ.Κ.Λ. 20, τροποποιήθηκαν εν μέρει ορισμένες διατάξεις και συγκεκριμένα:

Διατάξεις Γ.Κ.Λ. 20Τροποποίηση
ια) συγκεντρώνει, εκτός εάν άλλως ορίζεται, τα θαλάσσια μέσα αναψυχής, μετά το τέλος εργασίας και το αργότερο μέχρι τη δύση του ηλίου, σε κατάλληλο χερσαίο χώρο,Η περ. (ια) της παρ. 1 του άρθρου 24 αντικαθίσταται ως εξής: «ια) συγκεντρώνει, εκτός εάν άλλως ορίζεται, με δική του ευθύνη τα θαλάσσια μέσα αναψυχής, μετά το τέλος εργασίας και το αργότερο μέχρι τη δύση του ηλίου, σε κατάλληλο και ασφαλή χερσαίο ή θαλάσσιο χώρο».
α) παράβασης της παρ. 5 του άρθρου 21, των παρ. 1 και 4 του άρθρου 22 και των περ. ε) και ιε) της παρ. 1 του άρθρου 24, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ. Για κάθε περίπτωση υποτροπής εντός δώδεκα μηνών, το πρόστιμο διπλασιάζεται σε σχέση με το προηγούμενο,Η περ. (α) της παρ. 4 του άρθρου 39 αντικαθίσταται ως εξής: «α) παράβασης της παρ. 5 του άρθρου 21, της παρ. 1 του άρθρου 22 εξαιρουμένης της περίπτωσης εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής χωρίς έγκριση, που καθορίζεται από τις διατάξεις της υπ’ αρ. 2131.4/64444/2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Καθορισμός διαδικασίας, όρων και προϋποθέσεων, δικαιολογητικών, παραβόλου και κυρώσεων για την έγκριση δραστηριότητας εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής» (Β’ 4174), της παρ. 4 του άρθρου 22 και της περ. ε) της παρ. 1 του άρθρου 24, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ. Για κάθε περίπτωση υποτροπής εντός δώδεκα μηνών, το πρόστιμο διπλασιάζεται σε σχέση με το προηγούμενο.».

Ωστόσο, παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, ο Σύνδεσμός μας έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης του Γ.Κ.Λ. 20, όπως ισχύει, η οποία λόγω της σπουδαιότητας θα εκδικαστεί στις 10-10-2023. Παράλληλα, έχει κατατεθεί και αίτηση αναστολής εκτέλεσης του Γ.Κ.Λ. 20, η οποία πρόκειται να προσδιοριστεί για εκδίκαση εντός των ημερών.

Συμπερασματικά, έχουμε ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο που μας δίνει η Πολιτεία προκειμένου να προασπίσουμε τα δίκαια και έννομα συμφέροντά μας και θα σας κρατάμε ενήμερους για ό,τι εξέλιξη ήθελε προκύψει.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τα Γραφεία του Συνδέσμου (τηλ.: 2661038610, Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00).

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γραμματέας

Ξωμεριτάκης Ιωάννης                                                             Θεριανός Φίλιππος

wag-pdf

About ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ Θ.Μ.Α

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.