header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ «Απλούστευση Πλαισίου Άσκησης Δραστηριότητας Εκμίσθωσης Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ «Απλούστευση Πλαισίου Άσκησης Δραστηριότητας Εκμίσθωσης Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ
ΚΕΡΚΥΡΑ 19/04/21

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4796/2021 (ΦΕΚ 63/Α/17-04-21) με τίτλο «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, ρυθμίσεις για τη μεταφορά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των αρμοδιοτήτων για τα εμπορικά σήματα, άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις». Το Κεφάλαιο ΚΒ’ του Νόμου, με θέμα «Απλούστευση Πλαισίου Άσκησης Δραστηριότητας Εκμίσθωσης Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής» και τα άρθρα 139-146 περιέχουν διατάξεις για την άσκηση του επαγγέλματός μας.

Επισημαίνεται ότι, κατά την ψήφιση του προαναφερθέντα νόμου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής, δια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Ξωμεριτάκη Ιωάννη, διατύπωσε τις θέσεις και τις απόψεις του στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθήσαμε και επιτύχαμε νομικοτεχνικές βελτιώσεις του Νόμου, έτσι ώστε το τελικό κείμενο να μην αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Συμπερασματικά, για τον κλάδο μας η ψήφιση και δημοσίευση του Νόμου αποτελεί καθοριστική στιγμή για την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας, καθόσον εφεξής το επάγγελμά μας ρυθμίζεται με τον Νόμο που ψήφισε η Βουλή. Ως εκ τούτου, εκτιμούμε ότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το σημαντικό αυτό κεκτημένο, δεδομένου ότι, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, ποικιλώνυμα  συμφέροντα θα καιροφυλαχτούν πάντοτε να το ανατρέψουν.

Τέλος, σημειώνουμε ότι στην ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Στέφανος Γκίκας, ο Βουλευτής Λευκάδας, κ. Αθανάσιος Ι. Καββαδάς, και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα του Συνδέσμου μας, επικαλούμενοι, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για χίλιες διακόσιες (1200) επιχειρήσεις ανά την επικράτεια. 

Επισυνάπτεται ο Νόμος για την πληρέστερη ενημέρωσή σας:https://www.e-nomothesia.gr/kat-epikheireseis/nomos-4796-2021-phek-63a-17-4-2021.html

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.