header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑ 1/07/2020

Ενημερωση Μελών

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι ύστερα από επανειλημμένα έγγραφα – υπομνήματα που είχαμε υποβάλει στο Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και αλλεπάλληλες επισκέψεις και συζητήσεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου αλλά και με τον ίδιο τον Υπουργό, διαβιβάστηκε στο Σύλλογό μας προσχέδιο τροποποιημένο του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 προκειμένου να υποβάλλουμε τις τελικές παρατηρήσεις – προτάσεις μας. Στο προσχέδιο που μας διαβιβάστηκε περιέχονται διατάξεις με «θετικό πρόσημο» για τους επαγγελματίες του κλάδου, οι κυριότερες των  οποίων συνίστανται στα εξής:

  1. Τροποποιείται η διάταξη με την οποία υποχρεούμαστε να έχουμε ασφαλιστική κάλυψη των μέσων μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με την τροποποιούμενη διάταξη επιτρέπεται κατά την χειμερινή περίοδο τα είδη μας να μένουν ανασφάλιστα εφόσον δεν χρησιμοποιούνται.
  2. Μειώνεται η ηλικία των χρηστών του θαλασσίου αλεξιπτώτου και θα επιτρέπεται και η συμμετοχή και παιδιών από 10 έως 14 ετών με την συνοδεία των ασκούντος την γονικής μέριμνα. Επίσης, διορθώνεται και η ηλικία για την χρήση του stand up paddle.
  3. Τροποποίηση της διάταξης ως προς το καθεστώς αδειοδότησης  των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και προβλέπεται ότι στο καθεστώς αυτό θα υπάγονται ξενοδοχειακά καταλύματα πάνω των τριακοσίων (300) κλινών και η απόσταση μεταξύ των εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής είναι τουλάχιστον εκατό πενήντα (150) μέτρων.
  4. Προβλέπεται η δυνατότητα να τοποθετούνται στο πόστο δραστηριοποίησής μας ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) επιπλέον του αριθμού των θαλασσίων μέσων αναψυχής που κατέχουμε. Το ποσοστό αυτό αναφέρεται σε ετοιμότητα ειδών προς αντικατάσταση χωρίς όμως ο αριθμός των εκμισθούμενων ειδών να υπερβαίνει τον αριθμό που αναγράφεται στην άδειά μας. Επίσης προβλέπεται ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να υπερβαίνει το σαράντα τοις εκατό (40%) ύστερα από απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 35.

Ταυτόχρονα, όμως, προβλέπονται «αυτοματοποιημένα» πρόστιμα ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για τις κάτωθι παραβάσεις:

  1. Εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής χωρίς νόμιμη άδεια.
  2. Διενέργεια σκι, αλεξιπτώτου ή πνευστών ελκόμενων μέσων χωρίς να επιβαίνει στο σκάφος έλξης δεύτερο άτομο.
  3. Μη ύπαρξη σωστικής λέμβου.
  4. Εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα.

Για πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας παραθέτουμε πιο κάτω τις παρατηρήσεις και ενστάσεις του Συνδέσμου για όλα τα προαναφερόμενα και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό απαιτείται ενεργή συμμετοχή όχι μόνο των μελών μας αλλά και από κάθε εκμισθωτή θαλασσίων μέσων αναψυχής προκειμένου να ξεπεράσουμε σταδιακά όλοι ενωμένοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και να εδραιώσουμε τη θέση μας απέναντι στην Πολιτεία.

Το δυνατό σωματείο που θα υπερασπίζεται όλους τους συναδέλφους χρειάζεται και οικονομική ανεξαρτησία από το κράτος. Χρειάζεται να στηρίζετε αποκλειστικά στα μέλη του. Με βάση αυτή την αρχή καλούμε όλους τους συναδέλφους να εγγραφούν στο σύλλογο και να τακτοποιηθούν οικονομικά.

Παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις και ενστάσεις, εκ των συνθηκών όμως, εάν  θέλουμε να εδραιώσουμε και να κατοχυρώσουμε την θέση μα ς επιβάλλεται η συμπόρευση και αξιοποίηση όλων μας. Λυπούμαστε να σας αναφέρουμε ότι τα εγγεγραμμένα μέλη υπολείπονται κατά μεγάλο ποσοστό του συνόλου των εκμισθωτών θαλασσίων μέσων που δραστηριοποιούνται ανά την  επικράτεια και αυτό δημιουργεί πολλές σκέψεις  και ερωτηματικά.

Συμμετέχουμε όλοι στο Σύνδεσμο – για δυνατό Σύνδεσμο στην υπηρεσία των συναδέλφων.

Η συλλογικότητα είναι η δύναμή μας.

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.