header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ενημέρωση Μελών 19/12/20

Ενημέρωση Μελών 19/12/20
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ
ΚΕΡΚΥΡΑ 19/12/2020

Με την παρούσα ανακοίνωσή μας, σας ενημερώνουμε ότι μας έχει αποσταλεί το προσχέδιο του τροποποιημένου Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 και καλούμαστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, μέχρι τις 27/12/2020, για την όποια βελτίωση του περιεχομένου του.

Όμως, στη διαβούλευση αυτή ταυτόχρονα καλούνται να συμμετέχουν και άλλες επαγγελματικές ενώσεις που διεκδικούν την συμμετοχή τους στην χρήση και διενέργεια θαλασσίων μέσων αναψυχής. Οι νόμοι της «απελευθέρωσης» μπήκαν στην ζωή μας και το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο αξιοποιώντας τους νόμους της απελευθέρωσης που παραμένουν σε ισχύ και εμπλουτίζονται διεκδικούν μερίδιο στις θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής.

Επιχειρήθηκε να περάσει   νομοθετική ρύθμιση  που να επιτρέπει στα τουριστικά γραφεία να εντάσσουν στο πακέτο  του τουρίστα όχι μόνο τις μετακινήσεις και την διαμονή του  αλλά και όλες τις προσυμφωνημένες θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής  του όσο διάστημα παραμένει στη χώρα.  Παρά τις δυσκολίες και καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από τις παράλογες απαιτήσεις εκ μέρους των οργανωμένων τουριστικών συμφερόντων κατορθώσαμε, ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, να κατατεθεί για διαβούλευση ένα προσχέδιο τροποποίησης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 ισορροπημένο και βιώσιμο. Για το λόγο αυτό, διαπραγματευτήκαμε σκληρά και καταφέραμε να κερδίσουμε πράγματα που θα δώσουν ανάσα σε όλους τους επιχειρηματίες του κλάδους μας.

 Το προσχέδιο του τροποποιημένου Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20 αποσκοπεί στην επίλυση ζητημάτων που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεών μας, καθώς και στην ενίσχυση της ευελιξίας και αυτονομίας τους, με παράλληλη πρόβλεψη εγγυήσεων για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Τούτο επιτυγχάνεται, αφενός, με την κατάργηση περιοριστικών ή αναχρονιστικών, ειδικών για τις επιχειρήσεις μας, διατάξεων που εμποδίζουν υπέρμετρα και αδιάκριτα τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες τους να καινοτομούν και, συνακόλουθα, παρακωλύουν την αποτελεσματική άσκηση της οικείας δραστηριότητας και τη διαχείριση του σχετικού με αυτή επιχειρηματικού κινδύνου, και, αφετέρου, με τον εκσυγχρονισμό του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, προς ενίσχυση της ποιότητας των παρεχομένων από εμάς υπηρεσιών.

Ο εκσυγχρονισμός του κανονιστικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις μας βασίζεται στο τρίπτυχο «εμπιστοσύνη –ευελιξία –προστασία» και επιχειρεί να οικοδομήσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης της πολιτείας με τον κλάδο μας, παρέχοντάς μας μεγαλύτερη ευελιξία αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία και προβλέποντας παράλληλα τις αναγκαίες εκείνες εγγυήσεις για την ασφαλή δραστηριοποίησή μας. Η νέα αυτή επιχειρούμενη στάθμιση, εντάσσεται  αρμονικά στη συνολική μεταρρυθμιστική προσπάθεια για μια  πιο ελεύθερη, σύγχρονη και καινοτόμα επιχείρηση.

Αυτό που θεωρούμε σήμερα ως δεδομένο,  στην αρχή των διαπραγματεύσεων τότε, δεν υπήρχε καν ως ενδεχόμενο. Συμπερασματικά, το προσχέδιο του τροποποιημένου Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20  περιέχει και μια σειρά κομβικών ζητημάτων, στα οποία μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, κατορθώσαμε να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Έχουμε καταφέρει ήδη αρκετά, παρά το περιοριστικό  πλαίσιο και την αβεβαιότητα, όμως, πλέον έχει έρθει η ώρα να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Έχοντας μέθοδο, ιεραρχήσεις, χρονοδιαγράμματα, στρατηγικό σχέδιο. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, σοβαρός προγραμματισμός και συντονισμός, ιεραρχήσεις αλλά και συγκρούσεις.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ μεγαλύτερη στήριξη, για να αντέξουμε και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό να παλεύουμε.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ την οικονομική στήριξη όλων των εγγεγραμμένων μελών, εξοφλώντας τις ετήσιες συνδρομές τους.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ να παρακινήσετε  όλους τους συναδέλφους, να ενωθούν για έναν κοινό στόχο.

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΕΑΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.