header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα, 23/02/2022
Προς: Μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου
Εκμισθωτών ΘΜΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητές Συναδέλφισσες,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στις 21-12-2022 δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. πρωτ.: 2131.4/90224/2022 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Κύρωση τροποποίησης του Γενικού Κανονισμού Λιμένων υπ’ αρ. 20 «Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής».

Ευθύς μόλις δημοσιεύθηκε ο νέος Γ.Κ.Λ. 20, αποστείλαμε το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 335/09-01-2023 έγγραφο-διαμαρτυρία μας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκφράζοντας την αντίρρηση μας επί συγκεκριμένων διατάξεων και ζητώντας παράλληλα την κατ’ επειγόντως συνάντηση μαζί του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 19/01/2023, όπου και εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκειά μας επί των επίμαχων διατάξεων του νέου Γ.Κ.Λ. 20. Ωστόσο, από την συνάντηση προέκυψε ότι το αρμόδιο Υπουργείο ήταν διατεθειμένο να διορθώσει κάποια πράγματα που επισημάναμε και ως εκ τούτου φύγαμε με την εντύπωση ότι υπήρξε ένα εποικοδομητικός διάλογος.

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ: 336/31-01-2023 στείλαμε εκ νέου έγγραφο προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το οποίο επισημάναμε τις προτάσεις μας για την βελτίωση συγκεκριμένων διατάξεων του νέου Γενικού Κανονισμού Λιμένας, αρίθμ. 20, (ΦΕΚ 6543/Β΄/21-12-22).

Ωστόσο, επειδή φρονούμε ότι είχαμε δίκαιο και ότι τα αιτήματά μας στηρίζονται στις αρχές του νόμου και το συντάγματος, αναθέσαμε στον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, κ. Χρυσόγονο Κωνσταντίνο, να μελετήσει τους ισχυρισμούς μας και εφόσον τους κρίνει βάσιμους να καταθέσουμε αίτημα ακύρωσης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πράγματι, ο Καθηγητής μας διαβεβαίωσε ότι τα επιχειρήματά μας είναι βάσιμα και θα πρέπει να ζητήσουμε την ακύρωση του νέου Γ.Κ.Λ. 20 ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, διότι εκδόθηκε με ανίσχυρη νομοθετική εξουσιοδότηση και είναι αντίθετος σε βασικές αρχές και διατάξεις του Συντάγματος. Τελικά, στα 21/02/2023 κατατέθηκε η αίτηση ακύρωσης με βάση την οποία ζητάμε την ακύρωση του νέου Γ.Κ.Λ. 20 και συγχρόνως κατατέθηκε αίτημα αναστολής εκτέλεσης του Κανονισμού.

Σημειωτέων, εν τέλει, και όσων αφορά τους έλικες ο Σύνδεσμός μας με το υπ’ αρίθμ. πρωτ.: 337/08-02-2023 απευθύνθηκε στις κατασκευάστριες εταιρείες MERCURY και YAMAHA, θέτοντάς τους κρίσιμα ερωτήματα αναφορικά με την τοποθέτηση προστατευτικού έλικα σε σκάφη που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γ.Κ.Λ. 20. Συναφώς, από τις απαντήσεις που λάβαμε από τις εν λόγω κατασκευάστριες εταιρείες συνάγεται ότι η τοποθέτηση των προστατευτικών έλικας έχει αντίκτυπο στην απόδοση των εξωλέμβιων μηχανών, καθώς και στην πλευστότητα του σκάφους. Οι δύο αυτές κατασκευαστικές εταιρείες, MERCURY και YAMAHA, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες στο χώρο των εξωλέμβιων μηχανών, διατηρούν βάσιμες αμφιβολίες που φθάνουν μέχρι και στο σημείο να επηρεάζουν την ισχύ της παρεχόμενης εγγύησης. Ως εκ τούτου, η άμεση τοποθέτησή τους θα δημιουργήσει προβλήματα μη αναστρέψιμα, τα οποία δεν θα μπορούν να επιλυθούν από μια μεταγενέστερη δικαστική κρίση. Συνεπώς, το ζήτημα για εμάς είναι, με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, να ζητήσουμε την αναστολή εκτέλεσης του κανονισμού μέχρι εκδίκασης της υπόθεσης.

Δεδομένου ότι η δικαστική δαπάνη ανέρχεται σε ποσό που υπερβαίνει τα προϋπολογισθέντα έξοδα του Συνδέσμου μας, πλην όμως προκειμένου να διασφαλίσουμε το κύρος και την αξιοπιστία μας απέναντι στην αυθαιρεσία της Διοίκησης, κρίθηκε επιβεβλημένη η εν λόγω δικαστική δαπάνη. Για τον λόγο αυτό, θα παρακαλούσαμε όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας, και εφόσον και τα ίδια θέλουν, να συμβάλουν στην ενδυνάμωση της φωνής του Συνδέσμου μας, καταβάλλοντας μια έκτακτη οικονομική εισφορά του ύψους των πενήντα ευρώ. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε στα μέλη μας ότι ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει τακτοποιήσει την καταβολή της ετήσιας συνδρομής του για έτος 2022 και αυτή την κρίσιμη στιγμή θα επιθυμούσαμε την συμπαράστασή τους.

Με τη δική σας υποστήριξη, δημιουργούμε σήμερα ακόμη πιο ισχυρά θεμέλια για τη μελλοντική μας δράση για την περαιτέρω βελτίωση των επιχειρήσεων μας.

Για ακόμη μια φορά, παρακαλούμε θερμά τις επόμενες ημέρες οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που επιθυμούν να ενισχύσουν τον δύσκολο αυτό αγώνα του Συνδέσμου μας απέναντι στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης να το πραγματοποιήσουν ως ακολούθως:

Τρόπος Καταβολής Έκτακτης Συνδρομής

Συνδρομή: 50 ευρώ
Τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δικαιούχος: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής
Αρ. Λογαριασμού: 6380136765778
IBAN: GR96 0171 3800 0063 8013 6765 778

Αιτιολογία: [Ονοματεπώνυμο], έκτακτη συνδρομή

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς για την αμέριστη συμβολή σας στο έργο μας, για την πίστη σας σε εμάς, στις δεξιότητες σας, στις δυνατότητες σας, στα «θέλω» σας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί να διεκδικούμε και να συμβάλουμε σε ένα πλαίσιο άσκησης των δραστηριοτήτων μας καλύτερο με το δικό σας στίγμα και τη δική σας θέληση για εξέλιξη. Στο πρόσωπο όμως των μελών μας αναγνωρίζουμε τους εμπνευστές της συλλογικής μας προσπάθειας που θα μας οδηγήσει σε ένα μέλλον ελπιδοφόρο ως κλάδο.

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή και για την γνωστοποίηση οποιαδήποτε παραπόνου στο τηλ.: 26610 38610 (Δευτέρα -Παρασκευή 9.00-14.00).

Με εκτίμηση,

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

wag-pdf

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.