header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/12/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/12/2023

Το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 στο Συνεδριακό Χώρο του Metropolitan Expo (στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού,  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών « Ελευθέριος Βενιζέλος», Σπάτα – Αττικής) πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής ημερίδα με θέμα «Η Συμβολή των Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής στην Ανάπτυξη του Παράκτιου Τουρισμού».
Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις – ομιλίες ο κ. Κώστας Χρυσόγονος, Δικηγόρος – Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα «Νομοθετικές Ρυθμίσεις και Καθεστώς του Επαγγέλματος των Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής», ο κ. Νίκος Σπανός, Ναύαρχος Λ.Σ – ΕΛ. ΑΚΤ, Διευθυντής Κλάδου Ναυτιλίας στον Φορέα Δημοσίου Συμφέροντος ΕΒΕΤΑΜ/ΜΙRTEC, με θέμα «Ασφάλεια στην εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής: τρόποι αντιμετώπισης θαλασσίων ατυχημάτων που οφείλονται στην δραστηριότητα αυτή» και ο κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, ιδρυτής της Μ.Κ.Ο. Safe Water Sports, με θέμα «Δράσεις που σχετίζονται με την πρόληψη ατυχημάτων στον θαλάσσιο χώρο».

Όπως γίνεται εύκολο αντιληπτό, η ημερίδα αυτή είναι ένα πρώτο δείγμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο Σύνδεσμός μας τα κρίσιμα για τον κλάδο μας ζητήματα. Προχωράμε βήμα-βήμα με την βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας στην κατοχύρωση των θέσεών μας, με προτάσεις μέσα από καταξιωμένους ομιλητές. Πράγματι, η ημερίδα ήταν ένα πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοιου είδους συνέδρια που ελπίζουμε ότι θα προσδώσουν στον Σύνδεσμό μας την εμπιστοσύνη για το κρίσιμο ρόλο τον οποίο διαδραματίζει.

Μετά την διεξαγωγή της ημερίδας επακολούθησε η ετήσια Γενική Συνέλευση του κλάδου, κατά την οποία παρουσιάστηκε προς τα μέλη μας ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Συνδέσμου μας και τέθηκαν οι στόχοι και οι διεκδικήσεις για την επόμενη περίοδο. Επίσης, ανακοινώθηκε στην Γενική Συνέλευση ότι τον Μάρτιο του 2024 λήγει η θητεία του Δ/Σ και θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ/Σ. Η Γενική Συνέλευση με πλειοψηφία των μελών ενέκρινε την διεξαγωγή των εκλογών σε ημέρα που θα ορίσει το Δ/Σ.

Το Δ/Σ εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη που παρευρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωσή μας. Πιο πολύ αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε πολλά νέα μέλη, νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι στηρίζουν το εγχείρημά μας. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής είναι και θα είναι η φωνή του κλάδου προς την Πολιτεία. Θα εξακολουθήσουμε με συνέπεια και πίστη να επιτύχουμε και να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας, ανεξάρτητα από τις παραφωνίες και τα εμπόδια που ορισμένοι βάζουν στον δρόμο μας.

Ο κλάδος βρίσκεται κοντά στις ανάγκες των μελών του και το πρώτο μέλημά μας είναι να υπάρξει ηρεμία, συλλογικότητα, πολιτικές επεξεργασίες και γρήγορες αποφάσεις.
Μοναδικός εγγυητής για τα ανωτέρω δεν μπορεί να είναι άλλος από εμάς, το καταστατικό μας, τις αξίες μας και την συλλογικότητά μας!   Το Δ/Σ όλα αυτά τα χρόνια κατευνάζει, συνθέτει, ενώνει, διεκδικεί την συνέχεια και την μεγέθυνση του κλάδου. Ο σεβασμός στο καταστατικό, για παράδειγμα, δεν συνάδει με την δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα νόμιμα θεσμικά όργανα.

Σας ευχαριστούμε και πάλι όλους και όλες και εκτιμούμε ότι και στο μέλλον θα βρεθούμε και πάλι μαζί!    

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας

Ξωμεριτάκης Ιωάννης                                                                    Θεριανός Φίλιππος

About ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ Θ.Μ.Α

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΕΑΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.