header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/12/23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/12/23

Στην συνέχεια προγενέστερης ενημέρωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας, αποτελούμενη από τους κκ. Ξωμεριτάκη Ιώαννη, Πρόεδρο του Δ/Σ, Ταμαρέση Κων/νο, Μέλος του Δ/Σ, και Βλάχο Μιχαήλ, Τεχνικό Σύμβουλο, την Τετάρτη, 29/11/23 πραγματοποίησε συναντήσεις με τα Υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας για θέματα που ανάγονται στο νομοθετικό πλαίσιο δραστηριοποίησης των επιχειρήσεών μας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, 29/11/23, στις 10:30 π.μ. συναντήθηκε με την Διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία συζητήθηκαν εκτενώς οι προτάσεις του Συνδέσμου μας για τις νομικοτεχνικές βελτιώσεις, αναφορικά με τους παραχωρούμενους κοινόχρηστους χώρους αιγιαλού και παραλίας στις επιχειρήσεις εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής. Επισημάνθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο πεδίο κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης όλων των εμποδίων που αποτρέπουν την έγκαιρη παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας στις επιχειρήσεις μας. Η συζήτηση διεξήχθη σε πνεύμα κατανόησης, παρασχέθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι προτάσεις – εισηγήσεις μας θα ληφθούν υπόψη κατά την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας και ότι μέχρι την κατάθεση του νέου τροποποιημένου νόμου θα υπάρξει μια συνεχής διαβούλευση, έτσι ώστε οι διατάξεις να συνάδουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο πεδίο εφαρμογής τους.

Στην συνέχεια, την Τετάρτη, 29/11/23, στις 13:30 μ.μ. η αντιπροσωπεία συνάντησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στυλιανίδη Χρήστο, όπου τέθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα του κλάδου, τα οποία ακόμη δεν έχουν επιλυθεί. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εκμίσθωση μηχανοκινήτων θαλασσίων μοτοποδηλάτων (jet ski), καθώς και την ανάγκη εναρμόνισης των σχετικών διατάξεων, σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία που διέπουν την εκμίσθωσή τους και εξασφαλίζοντας πλήρως την ασφαλή εκμίσθωση και κυκλοφορίας τους.  Επιπλέον δόθηκε έμφαση στον τρόπο υπολογισμού των προστίμων για τις παραβάσεις των Γ.Κ.Λ. και επισημάνθηκε με παραδείγματα ότι η ακολουθούμενη διαδικασία δημιουργεί στρεβλώσεις, ανισότητες, καθόσον ιδιαίτερα για το επάγγελμα του κλάδου, τόσο οι συντελεστές βαρύτητας, όσο και οι συντελεστές προσαυξήσεων δημιουργούν ένα πλαίσιο που ο επαγγελματίας για την ίδια παράβαση ποινολογείται με διπλάσιους συντελεστές. Για όλα όσα συζητήθηκαν, ο κ. Υπουργός ζήτησε να υποβληθεί υπόμνημα με τις προτάσεις μας, το οποίο, αφού το επεξεργαστεί το αρμόδιο κλιμάκιο του Υπουργείου, θα ξανά συναντηθούμε, έτσι ώστε επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.         

Για όλα τα παραπάνω, ειδικότερες και συγκεκριμένες πληροφορίες θα παρασχεθούν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου μας, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, και ώρα 15:00 στο Ναυτικό Σαλόνι, όπου όλα τα μέλη μπορούν να θέσουν και τις δικές τους ερωτήσεις.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας

Ξωμεριτάκης Ιωάννης                                                                    Θεριανός Φίλιππος

About ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ Θ.Μ.Α

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.