header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (08/08/2022)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (08/08/2022)

Κέρκυρα, 08/08/2022

Προς: Μέλη του Συνδέσμου,

 Εκμισθωτές Θ.Μ.Α

Κοιν.: 1. κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω email: minister@yna.gov.gr  , minister.office@yna.gov.gr

2. Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας
Κλάδος Α’, Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,

μέσω email: dla@hcg.gr

Με αφορμή το τραγικό ατύχημα που έλαβε χώρα κατά τη διενέργεια θαλάσσιου αλεξιπτώτου στην περιοχή Σύβοτα Θεσπρωτίας που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μίας 62χρονης, ημεδαπής, γυναίκας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής θα ήθελε να εκφράσει την βαθιά λύπη για την τρομερή αυτή απώλεια. 

Δυστυχώς, πρόκειται για θανατηφόρο ατύχημα που οφείλεται σε μια αλληλουχία γεγονότων και πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλους του εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Ο υπεύθυνος κατά νόμο εκμισθωτής θαλασσίων μέσων αναψυχής είναι υποχρεωμένος για την συνεχή επιτήρηση των κανόνων ασφαλείας, οι οποίοι κρίνονται απαραίτητοι για τη διενέργεια ασφαλούς πλου του σκάφους, καθώς και για την ανύψωση και κάθοδο του θαλασσίου αλεξιπτώτου. Πρέπει να καταβάλλεται υπερβολική επιμέλεια και να υποδεικνύεται ανάλογη σύνεση για την πρόληψη και αποτροπή κάθε αιφνίδιου γεγονότος, όπως εν προκειμένω η απότομη μεταβολή του καιρού, σχετικά μικρής διάρκειας με αύξηση της έντασης του ανέμου που συνοδεύεται και από άλλα φαινόμενα. Τα προγνωστικά ιδιαίτερα σημάδια της απότομης μεταβολής του καιρού πρέπει να αποτελούν πρωταρχικό μέλημα και κριτήριο του υπεύθυνου εκμισθωτή πριν τη διενέργεια θαλασσίου αλεξιπτώτου.   

Πέρα από την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος, είναι αναγκαία η διασφάλιση των προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια και προστασία των χρηστών των θαλασσίων μέσων αναψυχής. Όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές δεν χωράνε εκπτώσεις στα μέτρα ασφάλειας.

Ο Σύνδεσμός μας δεσμεύεται ότι, αφού μελετήσει την αλληλουχία των γεγονότων και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα, θα αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, τις οποίες θα ανακοινώσει επίσημα, και θα προσπαθήσει σε συνεργασία με την Πολιτεία να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες ανθρώπινου λάθους σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους της άτυχης γυναίκας για την αδόκητη απώλεια.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας

Ξωμεριτάκης Ιωάννης                                                                 Θεριανός Φίλιππος

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.