header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Δελτίο Τύπου

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
W.A.G (Watersports Association of Greece)

Έδρα:Κέρκυρα Κέρκυρα 22-06-2017
Διεύ/νση: Ελευθερίου Βενιζέλου 54
Νέο Λιμάνι Κέρκυρα
Τηλ: 6972543588-6951668502
6956209272-2661038610
Fax: 2661038610
EMAIL : t.panelliniossyndesmos@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Σύνδεσμος μας παρακολουθεί με ανησυχία τα πρόσφατο γεγονός σε σχέση με τον σοβαρό τραυματισμό αλλοδαπής τουρίστριας που ασκούταν στην διενέργεια /KITESURF

Είναι διαπιστωμένο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οι περισσότερες παραλίες και θάλασσες που οι απανταχού Kitesurfer (σερφίστες) ονειρεύονται να επισκεφθούν.
Πρέπει, λοιπόν να τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας για την οργανωμένη και ασφαλή μαζική διεξαγωγή KITESURF με σκοπό την ασφαλή ατομική αναψυχή του κάθε τουρίστα, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, της εκμίσθωσης και της ατομικής αναψυχής του.

Για την έκδοση άδειας εκμίσθωσης Αετοσανίδας /KITESURF , μεταξύ άλλων προβλέπεται ο χαρακτηρισμός της παραλίας ως ασφαλής και κατάλληλης για την εκμίσθωση KITESURF, η οριοθέτηση θαλασσίων διαύλων έμπροσθεν αυτής και η συνεχής και επαρκή επίβλεψη από προσοντούχα άτομα. Ο επιτακτικός λόγος δημοσίου συμφέροντος για τον συγκεκριμένο προληπτικό έλεγχο είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια που σχετίζονται με την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των λουομένων και την ασφάλεια των επιβαινόντων στα KITESURF, δεδομένου ότι μόνο με τον προηγούμενο έλεγχο της Διοίκησης εξασφαλίζεται η συνδρομή των προβλεπόμενων στο νόμο προϋποθέσεων επαγγελματικής ακεραιότητας και ικανότητας που πρέπει να διαθέτουν τα εμπλεκόμενα με τις ως άνω δραστηριότητες πρόσωπα.

Επιπλέον με τον προληπτικό έλεγχο της Διοίκησης εξασφαλίζεται η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, η ασφάλεια και ησυχία των λουομένων και των χρηστών του KITESURF η ενδεχόμενη δημιουργία λειτουργικών προβλημάτων από την παράλληλη ή και ταυτόχρονη χρησιμοποίηση (κυκλοφορία) άλλων ειδών θαλάσσιων μέσων αναψυχής στη συγκεκριμένη ή και ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, και η προστασία του περιβάλλοντος ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες κάθε περιοχής.

Ωστόσο, γνωρίζουμε με ακρίβεια πως λειτουργεί το παραεμπόριο και η παράνομη παροχή υπηρεσιών στον αθλητικό τουρισμό αναψυχής, από ομάδες κυρίως αλλοδαπών αλλά και Ελλήνων «επαγγελματιών» «εκμισθωτών», «εκπαιδευτών» , οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντελώς παράνομα σε όλη την Ελλάδα, καταπατώντας τμήματα αιγιαλού και παραλίας τα οποία χρησιμοποιούν ως έδρες εκμίσθωσης, εκπαίδευσης και πώλησης εξοπλισμού wind/kitesurf, εξέλιξη που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια αλλά και τη ζωή ανυποψίαστων πολιτών. και ζημιώνει συστηματικά και προκλητικά νόμιμες επιχειρήσεις και το Ελληνικό κράτος.
Οι θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής είναι ένας από τους ταχύτερά και πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς του τουρισμού σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Για την πατρίδα μας, μια κατ’ εξοχήν ναυτική χώρα με μακραίωνη ναυταθλητική παράδοση, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προωθήσει και να εκμεταλλευθεί ανάλογα το ανταγωνιστικό αυτό τουριστικό προϊόν.
Δεδομένων των πιο πάνω, ο Σύνδεσμος μας καλεί όλους τους επαγγελματίες του χώρου, ανάλογα και με τις ευθύνες του καθενός, να εργάζονται με προσοχή και πλήρη συναίσθηση των ευθυνών τους αλλά και να εφαρμόζουν τη σχετική νομοθεσία.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

 Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

 Ξωμεριτάκης Ιωάννης                          Θεριανός Φίλιππος

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΕΑΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.