header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Απαλλαγή υποχρεωτικής πληρωμής και υποβολής ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Απαλλαγή  υποχρεωτικής πληρωμής  και υποβολής  ασφαλιστήριου συμβολαίου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα, 08/10/2020

Αρ. Πρωτ.: 166

Προς: κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολίτικης

μέσω email: minister@yna.gov.gr, minister.office@yna.gov.gr

Κοιν.: Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας
Τμήμα Α’ και  Γ’
Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,

μέσω email: dla@hcg.gr

Θέμα: Απαλλαγή  υποχρεωτικής πληρωμής  και υποβολής  ασφαλιστήριου συμβολαίου.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η εμφάνιση και εξάπλωση του COVID-19 προκάλεσε μια πρωτόγνωρη κρίση δημόσιας υγείας διεθνώς, ενώ η παγκόσμια οικονομία τείνει να εισέλθει σε πρωτοφανή ύφεση. Ο τουρισμός είναι από τους πρώτους τομείς που επλήγησαν με μεγάλη ταχύτητα και ένταση και θα εξακολουθήσουν να δοκιμάζονται σκληρά.

Για τον λόγο αυτό, η διατήρηση του παραγωγικού ιστού, των επιχειρήσεων και της εργασίας, της ευρύτερης οικονομίας μέχρι την εξομάλυνση της κρίσης, πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα των πολιτικών μας. Η κατάσταση αυτή είναι βέβαιο, ότι θα έχει μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τον κλάδο μας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω, καθώς και την αναφορά των συναρμόδιων Υπουργών ότι η λίστα με τα μέτρα στήριξης είναι «δυναμική» και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές αποφάσεις και εκτιμώντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις και να μην μείνει καμία πίσω, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη  με απόφασή σας να παρθεί το εξής συμπληρωματικό μέτρο στήριξης των επιχειρήσεών μας ως ακολούθως:

«Επιτρέπεται κάτοχος σε ισχύ άδειας εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής να μη διαθέτει σε ισχύ το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της παραγράφου5γ του άρθρου 23 του Γ.Κ.Λ με αριθ. 20, για το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο 2020 έως και Απρίλιο 2021, εφόσον υποβάλει στη Λιμενική Αρχή υπεύθυνη δήλωση ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα εκμισθώνει τα θαλάσσια μέσα αναψυχής που περιλαμβάνονται στην άδειά του.»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Δεν νοείται στις σημερινές συγκυρίες που βιώνει ο κλάδος μας να απαιτείται ασφαλιστική κάλυψη θαλασσίων μέσων αναψυχής, με το κόστος που αυτή συνεπάγεται, ενόσω οι επιχειρήσεις μας είναι κλειστές και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής είναι αποθηκευμένα. Δεν νοείται οι ασφαλιστικές εταιρίες να εισπράττουν ασφάλιστρα χωρίς στην ουσία να ασφαλίζεται κανένας κίνδυνος αφού όπως καλά γνωρίζετε οι επιχειρήσεις μας, το προαναφερόμενο χρονικά διάστημα, θα παραμένουν κλειστές.  

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΕΑΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.