header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ανανέωση Αδειών Εκμίσθωσης Θαλασσών Μέσων Αναψυχής

Ανανέωση Αδειών Εκμίσθωσης Θαλασσών Μέσων Αναψυχής
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα, 28/05/2020
Αρ. Πρωτ.: 128
Προς: 1)κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη,
Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολίτικηςμέσω email: minister@yna.gov.gr,minister.office@yna.gov.gr
2) Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας
Τμήμα Α’ και  Γ’
Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής,μέσω email: dla@hcg.gr 

Θέμα: Ανανέωση Αδειών Εκμίσθωσης Θαλασσών Μέσων Αναψυχής

Σχετ.: α) Κοινή Υπουργική Απόφαση 47458 ΕΞ 2020 (ΦΕΚ 1864/Β/15-5-2020)

 β) Παρ. 10, άρθρο 23 του Γ.Κ.Λ. 20 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

Σε συνέχεια της (α) και (β) σχετικής και λαμβανομένου υπόψη ότι για φέτος η διαδικασία παραχώρησης απλής χρήσης σε χώρο αιγιαλού και παραλίας σε τρίτους θα ολοκληρωθεί στις 15/07/2020 και συνακόλουθα η υπογραφή συμβάσεων θα γίνει τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μέρες μετά από αυτήν την καταληκτική ημερομηνία, παρακαλούμε στο πλαίσιο της αρχής της χρηστής διοίκησης να επιτρέψετε για φέτος την ανανέωση αδειών εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής μέχρι να εκλείψει η αιτία που κατέστησε αδύνατη την συνυποβολή των συμβάσεων στην προβλεπόμενη προθεσμία (εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους).

Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι κατά πάγια πρακτική η παράταση αυτή έχει δοθεί από το Υπουργείο σας (2015-2017) για τους ίδιους, ακριβώς, λόγους.

Τελειώνοντας, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στο άρθρο 10 του νόμου υπ’ αρίθμ. 2690/1999 (ΦΕΚ 45/Α/9-3-1999) με θέμα «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» ορίζονται τα ακόλουθα:

«4.Αν οι διατάξεις επιβάλλουν τη συνυποβολή πιστοποιητικών, δικαιολσγητικών ή άλλων δημόσιων εγγράφων και αυτά δεν συνυποβάλλονται για λόγους που αφορούν την αρμόδια για την έκδοσή τους διοικητική αρχή, αρκεί η εμπρόθεσμη υποβολή του εγγράφου του ενδιαφερομένου. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει στο υποβαλλόμενο από τον ενδιαφερόμενο έγγραφο να γίνεται μνεία του λόγου της μη συνυποβολής των δημόσιων εγγράφων, τα οποία, πάντως, ο ενδιαφερόμενος οφείλει να προσκομίσει όταν εκλείψει η αιτία που κατέστησε αδύνατη τη συνυποβολή τους.» Συνεπώς, προτείνουμε, και με αφορμή την επικείμενη τροποποίηση διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Λιμένα 20, να προστεθεί στην παρ. 10 του άρθρου 23 πρόταση ανάλογη με το περιεχόμενο του προαναφερόμενου νόμου. Και τούτο διότι θεωρούμε, για λόγους ενιαιοποίησης των διατάξεων του Γ.Κ.Λ. 20 και εναρμόνισης τους με κανόνα υπέρτερης ισχύος, το θέμα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία και ορθολογικά και όχι περιπτωσιολογικά όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.      

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.