header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ/Παραχώρηση απλής χρήσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ/Παραχώρηση απλής χρήσης

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 31, παράγραφος 5.α), ως τροποποίηση του άρθρου 13 του ν. 2971/2001,  με θέμα «Παραχώρηση απλής χρήσης» (ΦΕΚ: A’ 65/24.04.2019), ισχύουν τα ακόλουθα: 

α) Στα όμορα προς τον αιγιαλό, παραλία, λιμνοθάλασσα, λίμνη ή πλεύσιμο ποταμό κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping), κέντρα αναψυχής, ναυταθλητικά σωματεία αναγνωρισμένα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και σε επιχειρήσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής, που δραστηριοποιούνται σε χώρο όμορο του κοινοχρήστου και λειτουργούν νόμιμα, και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα με αριθμ. 20 (Β΄444/1999), μπορεί να παραχωρείται με αντάλλαγμα η απλή χρήση αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 3, χωρίς δημοπρασία, για χρονικό διάστημα μέχρι τρία (3) έτη και για τους σκοπούς που αναφέρονται στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου. 

Από την ανωτέρω διάταξη συνάγεται ρητά ότι οι επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής που διαθέτουν ή θα αποκτήσουν μελλοντικά για τις ανάγκες των επιχειρήσεών τους χώρο όμορο του αιγιαλού (μισθωμένο ή ιδιόκτητο), ο έμπροσθεν κοινόχρηστος χώρος του αιγιαλού παραχωρείται χωρίς δημοπρασία για διάστημα μέχρι τριών (3) ετών.
Με την πιο πάνω πρόβλεψη ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου μας όσον αφορά την ένταξη  μας στις επιχειρήσεις που μπορούν να τους παραχωρούνται χωρίς δημοπρασία κοινόχρηστο τμήμα του αιγιαλού.
Ειδικότερες επεξηγήσεις για την εφαρμογή της πιο πάνω διάταξης θα γίνουν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2019.
Ο Σύνδεσμό μας παρακολουθεί από κοντά τις περαιτέρω διαδικασίες για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και πρόθεσή μας είναι να συμμετέχουμε στη διαμόρφωσή της ως ο μοναδικός επαγγελματικός θεσμικός φορέας που εκφράζει τα αιτήματα του κλάδου.
Ως εκ τούτου, απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση του κλάδου για τη διεκδίκηση των νόμιμων και δίκαιων αιτημάτων μας.      

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,

Ο  Πρόεδρος                                                                              Ο Γραμματέας

Ξωμεριτάκης Ιωάννης                                                             Θεριανός Φίλιππος

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΕΑΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.