header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ
ΚΕΡΚΥΡΑ 09/11/2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, με αφορμή  την από  5/11/2020 επιστολή στο διοικητικό συμβούλιοτου κ. Μανουρά Βαγγέλη, με την οποία  – όπως αναφέρεται – δηλώνεται η αποχώρησή τoυ από τον Σύνδεσμο  και η παραίτηση του από μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, συνεδρίασε έκτακτα τις 7/11/2020 και την έκανε ομόφωνα δεκτή. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα παρουσία του και του εύχεται κάθε επιτυχία στους επαγγελματικού ή άλλους θεμιτούς στόχους του. Ανακοίνωση 

Λυπούμαστε ειλικρινά για αυτή την εξέλιξη, οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι λίγες ώρες μετά  την  απόφαση του  για παραίτηση από μέλος του Δ.Σ.,  καθώς και της διαγραφής του  από απλό μέλος, ο κ. Μανουράς  εμφανίζεται να έχει ένα ιδιαίτερο μικροπολιτικό άγχος. Επιλέγει να επιτεθεί στον Σύνδεσμο, μέσω  αναρτήσεων  στο facebook, με ανακρίβειες και αμφισβητούμενα δεδομένα, χωρίς να μπορεί να αποδείξει την αξιοπιστία τους επιδιώκοντας να  παρασύρει δυστυχώς και τον ίδιο τον θεσμό σε μια αντιπαράθεση καφενείου.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε, ούτε στον λεκτικό κατήφορο, ούτε στον κατήφορο των ενεργειών,  ούτε στη διαρκή κλιμάκωση που εναγωνίως επιζητεί. Εμείς έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε τα  συμφέροντα του κλάδου, την συνοχή και να μην επιτρέψουμε  στον οποιοδήποτε, να περάσουμε από το στάδιο του δικαίου στο στάδιο των ενεργειών αυτής τη μορφής. 

Επί της ουσίας της υποθέσεως, επισημαίνουμε ότι ο κ. Μανουράς, μόλις κατάλαβε ότι πρέπει να απολογηθεί ενώπιον των συναδέλφων του για αθέμιτες πρακτικές που ακολουθούσε εις βάρος τους (εξυβριστικές και δυσφημιστικές εκφράσεις), επέλεξε την οδό της παραιτήσεως και της φυγής και τον αποπροσανατολισμό όσων παρακολουθούν το θέμα. Αποτελεί δικαίωμα και ταυτόχρονα υποχρέωσή μας  να προστατεύουμε το κύρος της  θέσης την οποία έχουμε  την τιμή να κατέχουμε και συνεπώς δικαιούμαστε  και υποχρεούμαστε  να μην ανεχόμαστε  ενέργειες, οι οποίες συνιστούν προσπάθεια προσβολής του κύρους του θεσμού του Διοικητικού Συμβουλίου. Σκεφτείτε πού θα οδηγηθούμε αν το κάθε μέλος του Δ.Σ αποφασίζει τι είναι σωστό, τι είναι λάθος, και πράττει κατά βούληση, επειδή κρίνει ότι κατέχει το Αλάθητο! 

Είναι κρίμα και άδικο ο κ. Μανουράς που μετείχε ως μέλος του Δ.Σ από τον Απρίλιο του 2018 και μετέπειτα ως Αντιπρόεδρος να δίνει τώρα αυτά τα άθλια παραδείγματα που καταστρατηγούν τους κανόνες της συλλογικής λήψης αποφάσεων.

   
Εδώ λοιπόν το πράγμα γίνεται πια τόσο σοβαρό, ώστε μας είναι πια κυριολεκτικά δύσκολο να το ανεχτούμε. Υπήρχαν σοβαροί λόγοι, για τους οποίους, λόγω  της έλλειψης εκ μέρους του , του αναγκαίου μέτρου,  η παρουσία στην διαπραγματευτική ομάδα  θα μπορούσε να αποβεί άκρως επιβλαβής για την αληθές συμφέρον  του Συνδέσμου, και παρόλα αυτά εμείς τον στηρίξαμε  για την αποφυγή σοβαρής ζημίωσης του. Άλλωστε η σημερινή στάση του, έρχεται σε αντίθεση με τη μέχρι πρότινος στάση του ως Αντιπροέδρου, θέση την οποία κατέλαβε τις 21/09/20 , ευχαριστώντας όλα τα μέλη του Δ.Σ.  Αυτός λοιπόν, που πρόσφατα έγινε αναπληρωτής του προέδρου , πώς γίνεται να μιλάει ασυνάρτητα για κρυφή ατζέντα ; Δεν είναι αντιφατική η στάση του; Από τη μια πλευρά να αποδέχεται την θέση  και να ευχαριστεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου , και από την άλλη να τα αμφισβητεί;

Δεν δεχόμαστε λοιπόν μαθήματα υπευθυνότητας.

Για τα υπόλοιπα ο κ. Μανουράς  να είναι σίγουρος ότι θα έχουμε το χρόνο να τα συζητήσουμε. Να είναι σίγουρα επίσης όλα τα  μέλη μας ότι αυτή τη συζήτηση δε θα την αποφύγουμε κατά τον απολογισμό της δράσης μας.  Μέχρι τότε, ελπίζουμε  να  έχει την ευκαιρία λοιπόν να διαγράψει τη σημερινή διχαστική και ασυνάρτητη παρουσία του με μία υπεύθυνη στάση.

 Ο πανελλήνιος σύνδεσμος εκμισθωτών θαλασσίων μέσων αναψυχής δεν είναι μόνο μια κοινή αντιμετώπιση  των σύνθετων προβλημάτων. Είναι μια αντίληψη ενιαίου μέλλοντος Εσείς κι όλοι εμείς, είμαστε ένα… Κι έτσι, μαζί, θα κληθούμε να δρομολογήσουμε μεθοδικά, με συνέπεια και στόχους μετρήσιμους την επόμενη μέρα.  Δεν μπορούμε να λειτουργούμε τέτοιες κρίσιμες ώρες χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς σχέδιο, αλλά μόνο στη βάση εκδικητικών και μικροπολιτικών τακτικών, ένα είδος επικοινωνιακού «πυροτεχνήματος» που παραπέμπει στην λογική των θεόσταλτων σωτήρων Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ίσως ακόμα, πως η εποχή αυτή δοκιμάσθηκε, απέτυχε  και  παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΝΙΚΟΣ ΙΩ. ΣΠΑΝΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.