header-image
Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Έκδοση νέας Κ.Υ.Α για το 2020 – Παράταση Συμβάσεων – Οικονομικό αντάλλαγμα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ
Κέρκυρα, 14/04/2020
Αρ. Πρωτ.: 115
Προς:
κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών μέσω email: ministeroffice@minfin.gr
Κοιν.: 1) κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας μέσω email: ypep@primeminister.gr
2) κ. Σπυρίδων – Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω email: minister.sec@mnec.gr
3) κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού μέσω email: mintourismgr@gmail.com
4) κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, Υφυπουργό Οικονομικών
μέσω email: yfyp.fpdp@minfin.gr 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

 Στα θετικά στοιχεία, για την ανάκαμψη από την κρίση, περιλαμβάνεται η διατήρηση της επιθυμίας των πολιτών να ταξιδέψουν, όταν οι υγειονομικές κατά κύριο λόγο συνθήκες το επιτρέψουν. Με βάση τη μέχρι στιγμής συγκριτική εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, οι απώλειες τουριστικών εσόδων το 2020 θα είναι εκτεταμένες δεδομένου ότι το δεύτερο 3μηνο έχει ουσιαστικά ήδη χαθεί, ενώ είναι ακόμα αβέβαιο πότε θα λήξουν τα έκτακτα μέτρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές της, αλλά και με τι ρυθμούς θα ανακάμψουν οι τελευ

Για τον λόγο αυτό, η διατήρηση του παραγωγικού ιστού, των επιχειρήσεων και της εργασίας, της ευρύτερης οικονομίας μέχρι την εξομάλυνση της κρίσης, πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα των πολιτικών μας. Η δομή και η έκταση των αποφάσεων οικονομικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί κρισιμότατο παράγοντα συμβολής προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι επιχειρήσεις μας έχουν σημαντικό ρόλο στη δυνατότητα ανάκαμψης του τουρισμού, με σημαντικούς πολλαπλασιαστές για την οικονομία και το γύρω από αυτές επαγγέλματα, ενώ, όπως γνωρίζετε,  λειτουργούν σήμερα με συμβάσεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας με σημαντικό τίμημα προς το δημόσιο. Πρέπει, λοιπόν, να εξεταστεί η δυνατότητα  παράτασης των συμβάσεων παραχώρησης (βλ. την υπ’ αρίθμ. πρωτ,: 112/19-03-2020επιστολή μας), αλλά και κάθε δημιουργική λύση, προκειμένου να εξασφαλιστεί αφενός η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και αφετέρου η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανάκαμψης.

Εφόσον, όμως, επιλέξετε για το συγκεκριμένο θέμα  να προχωρήσετε στην έκδοση νέας Κ.Υ.Α για το 2020, άποψη μας είναι πως πρέπει το αντάλλαγμα  να ανταποκρίνεται  στα πραγματικά δεδομένα, ως προς τις διαμορφωμένες σήμερα αξίες των χώρων αυτών και να προσδιορισθεί με βάση  το αντάλλαγμα της σύμβασης παραχώρησης της ίδιας θέσης των 3 τελευταίων ετών μειωμένο κατά 50%, ενώ η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος  να γίνει τουλάχιστον σε δύο δόσεις.

Σας ευχαριστούμε για τις έως τώρα ενέργειές σας, προσβλέπουμε στην ανταπόκρισή σας  και δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να επαναφέρουμε τον τουρισμό μας στα προ κρίσης επίπεδα, το συντομότερο δυνατό.

Δελτιο Τυπου Πανελληνιου

Γρήγορη αναζήτηση με Tags

20 Γενικός Κανονισμός Λιμένα20222023COVID-19e-ΔΛΑK.Y.AkitesurfNέαPARACRAFTSAFE WATERSPORTSWing-FoilingΑΓΓΕΛΙΕΣΑΔΕΙΕΣ ΘΜΑΑΙΓΙΑΛΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΑΦΩΝΑετοσανίδαΑσφαλιστήρια ΣυμβόλαιαΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΓΚΛ20Γενική ΣυνέλευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔημοπρασίεςΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΚΛΟΓΕΣΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΡΓΑΣΙΑΕΣΠΑΕγγραφέςΕυχαριστήριο ΜήνυμαΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΘαλάσσια Μέσα ΑναψυχήςΘαλάσσια Παιδική ΧαράΙωάννης ΠλακιωτάκηςΚ.Υ.ΑΚΥΑΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑΛιμενικό ΣώμαΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣΜΙΣΘΩΜΑΤΑΜήνυμα ΤαμίαΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣΠΡΑΚΤΙΚΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΠΩΛΕΙΤΕΠαραχώρηση Απλής Χρήσης ΑιγιαλούΣυνάντηση με την υφυπουργό οικονομικώνΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΤροποποίηση Γενικού Κανονισμού ΛιμέναΥπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΥπουργική ΑπόφασηΥπουργό ΤουρισμούΥφυπουργός Πολιτισμού & ΑθλητισμούΧρήση Πλωτών ΕξεδρώνΧρήσης Πλωτής Εξέδρας

Τελευταία νέα του Πανελλήνιου

Παρακαλούμε απαντήστε σε σύντομες ερωτήσεις για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μαζί σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.